Liczba postów: 38
Liczba wątków: 2
Reputacja:
3
Witam. Koledzy macie coś może zbędnego w normalnych pieniądzach?
Dokładnie nie znam się na typach tych urządzeń,ale nie chcę raczej chińskiej(chyba że w miarę) i nie taką z gotowymi kształtami.
Najlepsza dla mnie wg. mnie to montowana na stałe na statywie. W ostateczności taka "kładziona" na podeście.
Zastosowanie TYLKO amatorskie.
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 4
Reputacja:
5
Geodyku, wbrew pozorom wcale nie jest ta rączka tańsza od pionowej kolumny z uchwytem do fasetowania. Też się za tym oglądałem ale w kraju jakieś używane to nie do kupienia. Zostaje chyba tylko aliexpres. Ostatnio u chińczyków kupiłem tarcze z nasypem diamentowym. Spisują się ok. Szkoda że u nas nie można za rozsądną kasę kupić. Owszem znalazłem ofertę na aledrogo ale za taką kasę że u chinoli kupiłem 5 tarcz + dostawa. Fakt że czekałem 3 tygodnie ale doszło.
apsolwent oślej łafki
Liczba postów: 1,585
Liczba wątków: 10
Reputacja:
123
(02-25-2022, 09:39 PM)Mazur napisał(a): Geodyku, wbrew pozorom wcale nie jest ta rączka tańsza od pionowej kolumny z uchwytem do fasetowania. Też się za tym oglądałem ale w kraju jakieś używane to nie do kupienia. Zostaje chyba tylko aliexpres. Ostatnio u chińczyków kupiłem tarcze z nasypem diamentowym. Spisują się ok. Szkoda że u nas nie można za rozsądną kasę kupić. Owszem znalazłem ofertę na aledrogo ale za taką kasę że u chinoli kupiłem 5 tarcz + dostawa. Fakt że czekałem 3 tygodnie ale doszło.
Tarcze i frezy z nasypem robią na Śląsku. Nie mam teraz pod ręką linka. Sam proszek diamentowy jest na Alledrogo. Jak kto ma duszę Adama Słodowego sam sobie zrobi, a jak go stać kupi gotowca. Ramię chyba da się zrobić, co nie?
"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi" - Antoni Słonimski
Liczba postów: 1,585
Liczba wątków: 10
Reputacja:
123
(02-27-2022, 09:17 PM)Geodyk napisał(a): Właściwie największy problem mam w stworzeniu "kółeczka" z podziałem na 96 i to już chyba głębsza woda...
Tak sobie myślę, że taką podzielnice można by zbudować na bazie silnika krokowego i sterownika do niego.
Ustawiasz sobie obrót o konkretny kąt i już. Masz 360 kroków na 1 obrót i dodatkowo mikrokroki np 1/16 kroku.
"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi" - Antoni Słonimski
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 4
Reputacja:
5
A wiesz , ostatnio rozbroiłem chyba ze cztery stare drukarki, tak na części a to śrubka się przyda a to sprężynka itd i powiem ci że w środku tych kółek zębatych to do cholery było. Trochę ich zostawiłem. Jak na którymś doliczę się 96 ząbków to ci podeślę
apsolwent oślej łafki
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 2
Reputacja:
3
OK ja też odkopałem starą igłówkę z tą myślą...Dzięki za pamięć.