Foty z roboty
Foty z roboty
Maszyny budujemy my ludzie ale po zbudowaniu często potrafią takie rzeczy robić o jakich możemy tylko pomarzyć używając swoich dłoni. A w którym miejscu kończy się ręczna praca? to chyba termin dosyć względny, to mówię ja Szafir, który póki co robi ,, ręcznie" ale jednak przyrządy i urządzenia używam.
U nas trochę się tak utarło, że biżuteria artystyczna to ma być taka trochę nierówna, niedorobiona choć ja uważam, że może być bardzo porządnie wykonana i też będzie artystyczna z duszą...p.Prezesie.
(09-22-2014, 12:24 PM)cactoos ...
A ręczna robota w 90% ogranicza się skręcania drucika. Ile można? Oglądałem na ostatnim
Amberiffie tzw. unikaty i miałem wrażenie, że wszystkie robiła ta sama osoba. Listek, pętelka,
lilijka, skręcony drucik i kuleczki, qrwa, kuleczki, miliony kuleczek osmarkanych lutem.
To jest tyn właściwy trynd?
(09-22-2014, 12:24 PM)cactoos ...
A ręczna robota w 90% ogranicza się skręcania drucika. Ile można? Oglądałem na ostatnim
Amberiffie tzw. unikaty i miałem wrażenie, że wszystkie robiła ta sama osoba. Listek, pętelka,
lilijka, skręcony drucik i kuleczki, qrwa, kuleczki, miliony kuleczek osmarkanych lutem.
To jest tyn właściwy trynd?
(09-22-2014, 01:23 PM)kriss Wspaniała robota Greg, aż dziw powiedzieć, że Cactoos nie wspomniał, że można to było zrobić w 3D.
Osobiście zrobiłbym i robię w 3d bo nie lubię się rozstawać ze swoimi wypocinami. (09-22-2014, 01:23 PM)kriss Wspaniała robota Greg, aż dziw powiedzieć, że Cactoos nie wspomniał, że można to było zrobić w 3D.
Osobiście zrobiłbym i robię w 3d bo nie lubię się rozstawać ze swoimi wypocinami.
Oryginał, to ja mam w głowie i w komputerze. Jeżeli sprzedaję, to właśnie kopię.
A i masz rację, projektant nie musi być rzemieślnikiem, ale powinien być artystą.
Ja rzemiosło artystyczne zawiesiłem już na kołku. Połowę życia mu poświęciłem
- bez spektakularnych sukcesów finansowych. Na emeryturce będę sobie tylko klikał.