Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie MIEDZIANE FORUM WŁASNORĘCZNIE Świeczniki i lampki.

Świeczniki i lampki.

Świeczniki i lampki.

Strony (2): Wstecz 1 2
Tom Oldsmith
Coppermaster
225
12-25-2012, 04:05 AM
Pete jak chcesz miec wyrazniejsze slady mlotka to klep od razu na metalu, na ance zelaznej. Troche nieskromnie podrzuce link, bo dwa razy tego samego opisywac nie bede.

Blog o klepaniu, repusowaniu i wogole

Ingenuity is the third hand of a craftsman ...
Tom

Tom Oldsmith
12-25-2012, 04:05 AM #11

Pete jak chcesz miec wyrazniejsze slady mlotka to klep od razu na metalu, na ance zelaznej. Troche nieskromnie podrzuce link, bo dwa razy tego samego opisywac nie bede.

Blog o klepaniu, repusowaniu i wogole

Ingenuity is the third hand of a craftsman ...
Tom

pete
Złoty
170
12-25-2012, 10:21 AM
Dzięki Tom za wszelkie porady. Już coś podobnego chyba czytałem na Twoim blogu, jeszcze przed połączeniem z Angusem.
Całość klepałem na pieńku. Jedynie dno miski doklepywałem na wałku mosiężnym. Przy kolejnych świecznikach klepałem już lico planhammerem na babce stalowej i papieru ściernego użyłem bardzo delikatnie. Sukcesywnie pewnie będę sobie dorabiał różne potrzebne narzędzia, a których nie dam rady zrobić to będę musiał kupić. Wesołych Świąt życzę.

"Grawer Met" Paweł Tucki[url=http://www.facebook.com/MetaluBlask][/url]
pete
12-25-2012, 10:21 AM #12

Dzięki Tom za wszelkie porady. Już coś podobnego chyba czytałem na Twoim blogu, jeszcze przed połączeniem z Angusem.
Całość klepałem na pieńku. Jedynie dno miski doklepywałem na wałku mosiężnym. Przy kolejnych świecznikach klepałem już lico planhammerem na babce stalowej i papieru ściernego użyłem bardzo delikatnie. Sukcesywnie pewnie będę sobie dorabiał różne potrzebne narzędzia, a których nie dam rady zrobić to będę musiał kupić. Wesołych Świąt życzę.

"Grawer Met" Paweł Tucki[url=http://www.facebook.com/MetaluBlask][/url]

Strony (2): Wstecz 1 2
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości