Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM PYTANIA - OGŁOSZENIA Złoty pierścionek z bursztynem i diamentami?

Złoty pierścionek z bursztynem i diamentami?

Złoty pierścionek z bursztynem i diamentami?

JackJiggler
Miedziany
1
01-07-2014, 04:17 PM
Witam serdecznie.
Szukam fachowców więc trafiłem tutaj i mam nadzieję że ktoś z wiedzą w dziedzinie jubilerstwa jest w stanie mi odpowiedzieć na moje pytania:
Czy jest możliwość wykonania pierścionka w standardowym żółtym złocie z bursztynem i diamentami? Według tego czego się dowiadywałem, jest to ciężkie połączenie (miękki bursztyn i twarde diamenty). Szukam gdzieś oryginalnego pierścionka zaręczynowego więc bursztyn powinien być w jakiś sposób zabezpieczony, a diamenty mogą być symboliczne, nawet jakieś okruchy (przepraszam za brak fachowej terminologii). Czy ktoś może spotkał się z takim wzorem? Jest ktoś kto może taki wzór wykonać na zamówienie? Jaki jest koszt szacunkowy takiego pierścionka? Od razu mówię że te 4 elementy muszą w nim być, nie ma innej opcji:
- bursztyn,
-diamenty,
-żółte złoto,
-oryginalny wzór.
Pozdrawiam
JackJiggler
01-07-2014, 04:17 PM #1

Witam serdecznie.
Szukam fachowców więc trafiłem tutaj i mam nadzieję że ktoś z wiedzą w dziedzinie jubilerstwa jest w stanie mi odpowiedzieć na moje pytania:
Czy jest możliwość wykonania pierścionka w standardowym żółtym złocie z bursztynem i diamentami? Według tego czego się dowiadywałem, jest to ciężkie połączenie (miękki bursztyn i twarde diamenty). Szukam gdzieś oryginalnego pierścionka zaręczynowego więc bursztyn powinien być w jakiś sposób zabezpieczony, a diamenty mogą być symboliczne, nawet jakieś okruchy (przepraszam za brak fachowej terminologii). Czy ktoś może spotkał się z takim wzorem? Jest ktoś kto może taki wzór wykonać na zamówienie? Jaki jest koszt szacunkowy takiego pierścionka? Od razu mówię że te 4 elementy muszą w nim być, nie ma innej opcji:
- bursztyn,
-diamenty,
-żółte złoto,
-oryginalny wzór.
Pozdrawiam

cactoos
Diamentowy
1,585
01-07-2014, 04:43 PM
Że też ludziska z "wujka" Googla ciągle korzystać nie potrafią...

[Obrazek: rings_09.png][Obrazek: sets_spider_011.png]

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
cactoos
01-07-2014, 04:43 PM #2

Że też ludziska z "wujka" Googla ciągle korzystać nie potrafią...

[Obrazek: rings_09.png][Obrazek: sets_spider_011.png]

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: