Zestaw Foredom
Zestaw Foredom
Witam.
Noszę się z zamiarem zakupu tego oto urządzenia:
www.wkociuba.pl/SILNIK-Z-GIETKIM-WALKIEM-ZESTAW-FOREDOM(4,176,3137).aspx
i w związku z tym mam pytanie. Jakiś czas temu wyczytałem na tym forum, że sprzedawca z linka potrafi wcisnąć chińską podróbę tego zestawu.
Jest to nadal możliwe?
Jak ewentualnie odróżnić chińską robotę od oryginału?
Z góry dziękuję za podpowiedzi..
Hmm wątpie żeby Kociuba handlował podróbami ale??
Kiedyś kupiłem u niego taki zestaw i jest ok.
Dokupiłem do niego jeszcze jedną prostnice typ 30 ale już przez neta w jakimś tam sklepie internetowym z siedzibą we wrocławiu i to była podróba.
Tak że podróby są na rynku i trzeba uważać gdzie się kupuje.
Kiedyś od jednej z tych dwóch znanych firm dostaliśmy szmelc ale to nie był SR Foredoma lecz też znana nazwa z katalogów. Cena była niska a jakość fatalna i też zdziwiłem się, że można coś takiego sprzedawać, odesłaliśmy to. Ja te sprzęty kupowałem w PAT, można dobrą cenę dogadać albo sprawdź kto Ci da lepszą cenę. Ten szmelc, który odesłaliśmy wyglądał na chińszczyznę lecz to nie był Foredom.
Co do chińszczyzny od jakiegoś czasu na allegro jedna firma tym strasznie handluje, piszą wysoka jakość, tanie i do dupy!
Na T ale n A też chyba ma te rzeczy. Kupiłem też kiedyś płytkę do przeciągania z wkładkami z węglika, przeciągam druty, są O.K. ale w porównaniu do przeciągadeł oczkowych, które mam też w użyciu, wypada cienko. Na oczkach dosłownie czuje się jak drut złoty ciągnie się wręcz komfortowo, mięciutko a na tej płytce niby made in Swiss, choć cen mała jest, ciężko trafić w otwór i są spore opory przy przeciąganiu.
Pod wpływem namowy kolegi zmieniłem zdanie i zamówiłem Grobeta od sprzedawcy z mojego linka. Przez sprzedawcę zostałem zapewniony, że jeżeli chodzi o Grobety i Foredomy, handlują wyłącznie oryginalnym towarem, ponieważ są przedstawicielami tych firm w polsce, także trochę mnie uspokoił...No nic, zobaczymy co przyjedzie...
Dzięki za zajęcie stanowisk w tej dyspucie