Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM PYTANIA - OGŁOSZENIA szlifiernie kamieni

szlifiernie kamieni

szlifiernie kamieni

szafir
Platynowy
605
03-03-2014, 08:52 PM
Ludzie czy w Polsce rzeczywiście mamy szlifiernie kamieni jubilerskich czy to kity i wszyscy sprowadzają ze wschodu, bo jak szukam tematu po internecie to tak trochę to wygląda. To takie pytanie z ciekawości? Chcę zakupić trochę kamieni naturalnych do srebra, skąd one będą nie ma znaczenia, czy możecie kogoś polecić.?
szafir
03-03-2014, 08:52 PM #1

Ludzie czy w Polsce rzeczywiście mamy szlifiernie kamieni jubilerskich czy to kity i wszyscy sprowadzają ze wschodu, bo jak szukam tematu po internecie to tak trochę to wygląda. To takie pytanie z ciekawości? Chcę zakupić trochę kamieni naturalnych do srebra, skąd one będą nie ma znaczenia, czy możecie kogoś polecić.?

Michal
Super Moderator
730
03-03-2014, 09:02 PM
Wczoraj na giełdzie minerałów wziąłem wizytówkę:
Szlifiernia Kamieni Jubilerskich
Andrzej Rzewuski
szlifiernia-rzewuski.pl

Nic od nich nie brałem na razie więc się nie wypowiadam, daje tylko kontakt.
Michal
03-03-2014, 09:02 PM #2

Wczoraj na giełdzie minerałów wziąłem wizytówkę:
Szlifiernia Kamieni Jubilerskich
Andrzej Rzewuski
szlifiernia-rzewuski.pl

Nic od nich nie brałem na razie więc się nie wypowiadam, daje tylko kontakt.

szafir
Platynowy
605
03-03-2014, 11:13 PM
To widziałem w internecie jakieś kiepskie strony z zaproszeniem do sklepu i na zdjęciach widać było sznury z kamieniami. A co mieli na targach? mi chodzi o głównie o owale na pierścionki, kolczyki wisiorki, kaboszony oczywiście nie przesadnie duże, jakaś ładna masa perłowa też. Dzisiaj w internecie jest tego syntetycznego śmiecia na sznurkach mnóstwo i wszędzie piszą, że naturalne. Widziałem w necie firma Koszewski, babka kazała napisać, napisałem - nie odpisała. Widziałem też Onyx ale może ktoś coś jeszcze słyszał.?
szafir
03-03-2014, 11:13 PM #3

To widziałem w internecie jakieś kiepskie strony z zaproszeniem do sklepu i na zdjęciach widać było sznury z kamieniami. A co mieli na targach? mi chodzi o głównie o owale na pierścionki, kolczyki wisiorki, kaboszony oczywiście nie przesadnie duże, jakaś ładna masa perłowa też. Dzisiaj w internecie jest tego syntetycznego śmiecia na sznurkach mnóstwo i wszędzie piszą, że naturalne. Widziałem w necie firma Koszewski, babka kazała napisać, napisałem - nie odpisała. Widziałem też Onyx ale może ktoś coś jeszcze słyszał.?

cactoos
Diamentowy
1,585
03-04-2014, 08:43 AM
Bilet do Gdańska na Amberiff i wybierasz .
Albo tu Szlifiernia Koszewski
Robił mi nawet na zamówienie do konkretnych opraw.

EDIT

Rzeczywiście - jak napisał szafir - firma Koszewski ma trochę olewkę, ale szlifierze z nich OK.
Najlepiej załatwiać osobiście, ale to Gdynia niestety. Ewentualnie złożyć konkretne zamówienie.
No i oczywiście gros kamieni to syntetyki, niemniej jak zamówisz naturalne, to takie dostaniesz.
A! Najmniejsza ilość na zamówienie to chyba 100.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2014, 12:40 PM przez cactoos.

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
cactoos
03-04-2014, 08:43 AM #4

Bilet do Gdańska na Amberiff i wybierasz .
Albo tu Szlifiernia Koszewski
Robił mi nawet na zamówienie do konkretnych opraw.

EDIT

Rzeczywiście - jak napisał szafir - firma Koszewski ma trochę olewkę, ale szlifierze z nich OK.
Najlepiej załatwiać osobiście, ale to Gdynia niestety. Ewentualnie złożyć konkretne zamówienie.
No i oczywiście gros kamieni to syntetyki, niemniej jak zamówisz naturalne, to takie dostaniesz.
A! Najmniejsza ilość na zamówienie to chyba 100.

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości