Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM GEMMOLOGIA Jak się nazywa ten kamień ?

Jak się nazywa ten kamień ?

Jak się nazywa ten kamień ?

faber
Miedziany
1
03-25-2014, 05:04 PM
Witam

Szanowni forumowicze Proszę o pomoc w odgadnięciu rodzaju/nazwy kamienia, którego zdjecia zamieszczam poniżej. Chciałbym się od Was dowiedzieć, czy w ogole ten kamień może posiadać jakąś wartość.

Z góry dzięki za pomoc

faber
03-25-2014, 05:04 PM #1

Witam

Szanowni forumowicze Proszę o pomoc w odgadnięciu rodzaju/nazwy kamienia, którego zdjecia zamieszczam poniżej. Chciałbym się od Was dowiedzieć, czy w ogole ten kamień może posiadać jakąś wartość.

Z góry dzięki za pomoc

Greg
Platynowy
211
03-25-2014, 08:58 PM
Był podobny temat "kamyk"
http://www.srebrnie.pl/showthread.php?tid=1445

http://www.geologia.fora.pl/viewimage.php?i=471
Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-25-2014, 10:36 PM przez Greg.
szafir
Platynowy
605
03-26-2014, 12:35 AM
Greg, Twój opis tego czegoś z podanego wyżej linka kwalifikuje Cię do tytułu eksperta kamieni kolorowych jest the best. A cholera może to rzeczywiście jakaś skamieniała kapucha ? A ten Heniek z huty to diament by wyprodukował jaki?
szafir
03-26-2014, 12:35 AM #3

Greg, Twój opis tego czegoś z podanego wyżej linka kwalifikuje Cię do tytułu eksperta kamieni kolorowych jest the best. A cholera może to rzeczywiście jakaś skamieniała kapucha ? A ten Heniek z huty to diament by wyprodukował jaki?

Greg
Platynowy
211
03-26-2014, 12:18 PM
Uśmiech Opis jest cytatem z fora geologicznego - mnie też się spodobał.
Ekspertem nie jestem tylko za dziecka przy hołdzie z huty takie ładne "kamyki" znajdywałem i teraz skojarzyłem Uśmiech
Greg
03-26-2014, 12:18 PM #4

Uśmiech Opis jest cytatem z fora geologicznego - mnie też się spodobał.
Ekspertem nie jestem tylko za dziecka przy hołdzie z huty takie ładne "kamyki" znajdywałem i teraz skojarzyłem Uśmiech

szafir
Platynowy
605
03-26-2014, 11:12 PM
Pewnie podobnymi metodami na wschodzie produkują te tony ,, naturalnych koralików" co później ludziska łykają, bo sprzedawcy ,,zapominają" dodać w nazwie syntetyczny. Ostatnio coraz częściej zapominają też dodać, że wyrób srebrny jest tylko posrebrzony ale też co tam, wielka różnica. Strasznie mnie to wk-wia, bo klienci przez palantów są ogłupiani i oszukiwani a nasz rynek traci wiarygodność.
szafir
03-26-2014, 11:12 PM #5

Pewnie podobnymi metodami na wschodzie produkują te tony ,, naturalnych koralików" co później ludziska łykają, bo sprzedawcy ,,zapominają" dodać w nazwie syntetyczny. Ostatnio coraz częściej zapominają też dodać, że wyrób srebrny jest tylko posrebrzony ale też co tam, wielka różnica. Strasznie mnie to wk-wia, bo klienci przez palantów są ogłupiani i oszukiwani a nasz rynek traci wiarygodność.

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości