Drut i blacha srebrna.
Drut i blacha srebrna.
!
i tak pozostanę przy tym, że na potrzeby osoby prywatnej, czyli w moim przypadku, pasjonata najlepiej będzie robić drut i blache samemu - a mam z tego mega frajdę i satysfakcję
!
Chcę się tym zajmować długo, więc nie będzie mnie bolała strata 4000-5000 tys na sprzęt, bo długo się na to przygotowywałem
Zresztą, zobaczymy jak to będzie
Na pewno będę się was radził co i jak kupić, jak robić, naturalnie jak już skompletuje sprzęt, teraz mam dużo na głowie musze troszczkę poczekać z kupnem wszystkiego co mi jest jeszcze potrzebne : )
Dostalem z hurtowni wiadomość zwrotną w której mi napisali kurcze kosmiczne ceny :O nie wiem szczerze o co chodzi, naprostujcie mi to proszę
bart, napisałeś, że :
jesli 1 metr wazy 4,05grama cena 14,10 to masz 3,48zł gram kiedy cena netto obecnie to cos koło 2,3 czyl iz watem koło 2,83 zł gram plus około 15 groszy za zrobienie grutu ( jakos 130 -150zł z watem za kilo )
a odpowiedź dostałem taką od firmy
TREŚĆ WIADOMOŚCI
krit@poczta.fm
Witam.
Ceny blach i drutów zaczynają się od 2400 zł/kg netto, im cieńszy drut czy blacha to cena może być wyższa.
Lut 2150 zł/kg netto; lut złoty 95 zł/g netto.
Zdecydowana większość blach i drutów i lutów srebrnych i złotych jest gotowa.
Srebroproma, ale wytłumacz mi dlaczego bart napisał :
jesli 1 metr wazy 4,05grama cena 14,10 to masz 3,48zł gram kiedy cena netto obecnie to cos koło 2,3 czyl iz watem koło 2,83 zł gram plus około 15 groszy za zrobienie grutu ( jakos 130 -150zł z watem za kilo )

(04-22-2014, 02:54 PM)Mizu Srebroproma, ale wytłumacz mi dlaczego bart napisał :
(04-22-2014, 02:54 PM)Mizu Srebroproma, ale wytłumacz mi dlaczego bart napisał :
chwila bo sie zrobiło nieporozumienie.
moja wina bo podałem z głowy ile placiłem ostatnio a to było jakiś czas temu.
przed świetami było jakoś 19900 netto srebro i 130 netto kilo drutu, jesli drut cieniutki to troche wiecej liczą.
jasne ze mają różne ceny w róznym czasie.
Witam Wszystkich serdecznie!
Na wstępie muszę zaznaczyć że nie zajmuję się jubilerstwem. Jedyne co mnie z nim łączy to wielkie uznanie dla tak precyzyjnego zajęcia oraz... fakt posiadania dwóch srebrnych blach o grubości ok 1 mm o łącznej wadze ok 880g. Może podpowiedzą mi Państwo co z tym materiałem najlepiej zrobić? u mnie tylko śniedzieje...