Foty z roboty
Foty z roboty
(06-05-2014, 08:12 AM)ImenoqMoże zdjęcia troche przekłamują ale to jest zrobione w 14k złocie na srebrze i miedzi bo na ligurze zawiasy w tak drobnych elementach długo by niewytrzymały(06-04-2014, 08:34 AM)Greg Dniówke poświęciłem.
Albo masz super płacących klientów albo super niskie koszty.
Ja nie mógłbym sobie pozwolić na robienie takich srebrnych kolczyków przez dzień bo klient nie zapłaci by na chleb wystarczyło

(06-05-2014, 01:37 PM)kfadrat @Gregdokładnie tak zrobiłem
Pytanie, jak zrobiles te "sprezynki" na gorze korali? chodzi mi o ten element ktory ma dolutowane kolko. Napleciony drut na rurke i zlutowany?
(06-05-2014, 08:12 AM)ImenoqMoże zdjęcia troche przekłamują ale to jest zrobione w 14k złocie na srebrze i miedzi bo na ligurze zawiasy w tak drobnych elementach długo by niewytrzymały(06-04-2014, 08:34 AM)Greg Dniówke poświęciłem.
Albo masz super płacących klientów albo super niskie koszty.
Ja nie mógłbym sobie pozwolić na robienie takich srebrnych kolczyków przez dzień bo klient nie zapłaci by na chleb wystarczyło

(06-05-2014, 01:37 PM)kfadrat @Gregdokładnie tak zrobiłem
Pytanie, jak zrobiles te "sprezynki" na gorze korali? chodzi mi o ten element ktory ma dolutowane kolko. Napleciony drut na rurke i zlutowany?
(06-05-2014, 04:11 PM)Greg Może zdjęcia troche przekłamują ale to jest zrobione w 14k złocie na srebrze i miedzi bo na ligurze zawiasy w tak drobnych elementach długo by niewytrzymały

(06-05-2014, 04:11 PM)Greg Może zdjęcia troche przekłamują ale to jest zrobione w 14k złocie na srebrze i miedzi bo na ligurze zawiasy w tak drobnych elementach długo by niewytrzymały

u mnie tez wyglada zolto. Greg, w takim razie pytanie, jakim sposobem nawijasz drut na rurke, ze wychodzi tak rowno? Ja pare razy probowalem tak robic i za kazdym razem poprawialem to dziesiatki razy, bo a to drut sprezynuje w jakas strone, a to krzywo nawiniete, a to to a to tamto
Nie wiem co odpowiedzieć - zwyczajnie nawinąłem na trzpień o śr 2mm dopiero co wyżarzony drut 0,3/0,4mm i mocno dociągając zawijałem tak by drut ocierał się o nawinięte już ogniwa i podczas lutowania letko dociskałem sprężynke. Może przy dłuższych odcinkach sprawia to problem ale to był odcinek długości 12mm potem rozcięty na 2 części. A może to tak jak ktoś wcześniej na forum napisał iż im dłużej pracuje w tym fachu tym metal staje się bardziej posłuszny 

masz rację Greg na początku wszystkirgo sie boimy, a metal pokazuje nam kto tu rządzi. Potem role sie odwracają i metal robi co mu karzemy
Po zdjęciach widzę, że te kwiatki piłowałeś ręcznie. Rzadko używasz wykrojników, wszystko raczej robisz ręcznie. Moje uznanie