odswierzanie albo raczej regeneracja wsadu stalowego
odswierzanie albo raczej regeneracja wsadu stalowego
i inych cudów jaie wypróbowałemkiedyś i działały ale pytanie jest nastepujące: czy jest jakis magiczny i działaajacy płyn/pasta zeby wsad odswierzyć bo jak wrzuce do takiego zczerniałego wsadu srebro to wyjme odrazu zoksydowany 
mała zmiana mixu chemi którą dawałem do czyszczenia kulek zadziałałą piknie:
łyżka stołowa pasty bhp.tej starej w plastikowym opakowaniu kupowanej za grosze, nowy sładnik który naprawde przyspieszył czyszczenie, czyszcze ze 30 minut i wsad prawie czysty-przedtem musiałem puszczać na wiele godzin.
słuchajcie, mam wsad stalowy, srednica 3mm i mix 1mmi 2mm , kulki kupione w gewie jak dobrze pamietam, za cholere nie wiem czy rdzewne,jak kiedys woda odparowała przez pekniete pudełko to sie zbiły w dzawą kupe ale szło to rozbic i poczyscic,
wsadu używam zadko bardzo żadko tylko jak mam wiekszą partie pieróół do polerki.
wsad sobie leza w wodzie, opakownie szczelne. ale zczerniał i to mocno, własnie pusciłem na kilka godzin z miksem wody .....pasty bhp
i inych cudów jaie wypróbowałemkiedyś i działały ale pytanie jest nastepujące: czy jest jakis magiczny i działaajacy płyn/pasta zeby wsad odswierzyć bo jak wrzuce do takiego zczerniałego wsadu srebro to wyjme odrazu zoksydowany 
.....................tytułem uzupełnienia,miłę zaskoczenie
mała zmiana mixu chemi którą dawałem do czyszczenia kulek zadziałałą piknie:
skład tlenek wodoru - ilośc na oko
łyżka stołowa pasty bhp.tej starej w plastikowym opakowaniu kupowanej za grosze, nowy sładnik który naprawde przyspieszył czyszczenie, czyszcze ze 30 minut i wsad prawie czysty-przedtem musiałem puszczać na wiele godzin.
a dodałem w akcie geniuszu lub głupoty płynu w sprayu-pianki- do czyszczenia kominków