Do czego służy ta maszynka ? :-)
Do czego służy ta maszynka ? :-)
(09-15-2014, 08:26 PM)cactoos Co to bolejka?
Machina ma gwinty calowe, więc nie nasza raczej.
Fakt, że luzy ma jak stara kurew, ale czasem się
przydaje, np. do nawinięcia spirali grzejnej. I stoi.

(09-15-2014, 09:35 PM)kriss @Leszek kuta szyna to inaczej obrączka wykuta na odpowiedni kształt do połączenia z oprawą do kamienia. zajrzyj do Grega tam na fotach pokazał taką robotę
Spoko jak dłużej pobędziesz to wszystko stanie się jasne
(09-15-2014, 08:26 PM)cactoos Co to bolejka?

(09-15-2014, 09:35 PM)kriss @Leszek kuta szyna to inaczej obrączka wykuta na odpowiedni kształt do połączenia z oprawą do kamienia. zajrzyj do Grega tam na fotach pokazał taką robotę
Spoko jak dłużej pobędziesz to wszystko stanie się jasne
(09-16-2014, 08:58 AM)Leszek(09-15-2014, 08:26 PM)cactoos Co to bolejka?
Czyli firmy Boley ( tzw. bolejka) :-)
Spiralę to można sobie kręcić na kijku :-( a tokarkę na złom do mnie wysłać :-))))
(09-16-2014, 08:58 AM)Leszek(09-15-2014, 08:26 PM)cactoos Co to bolejka?
Czyli firmy Boley ( tzw. bolejka) :-)
Spiralę to można sobie kręcić na kijku :-( a tokarkę na złom do mnie wysłać :-))))
(09-16-2014, 01:33 PM)Leszek ps. Kupiłeś tokarkę w Lesznie?
(09-16-2014, 01:33 PM)Leszek ps. Kupiłeś tokarkę w Lesznie?
Leszek a Ty chcesz Faberge naśladować? naprawiać czy sprzedawać.? Wyjaśnij prosto czym się zajmujesz oprócz dróg i obrotu starymi urządzeniami, bo coś tam pokazujesz, coś tam piszesz tajemniczo, przeczytałem wszystkie posty i nie rozumiem jaki masz cel? Fakt pokazujesz, że piękne złotnictwo to nie tylko młotek ale również dużo innych ciekawych i kosztownych urządzeń. No dawaj śmiało, zegarki odnawiasz? Aha, czemu u nas z tymi drogami tak kiepsko? Może i w tym temacie mógłbyś coś powiedzieć? Jakimi maszynami robicie drogi? Czy to też są maszyny zabytkowe?
(09-16-2014, 10:24 PM)szafir Leszek a Ty chcesz Faberge naśladować? naprawiać czy sprzedawać.? Wyjaśnij prosto czym się zajmujesz oprócz dróg i obrotu starymi urządzeniami, bo coś tam pokazujesz, coś tam piszesz tajemniczo, przeczytałem wszystkie posty i nie rozumiem jaki masz cel? Fakt pokazujesz, że piękne złotnictwo to nie tylko młotek ale również dużo innych ciekawych i kosztownych urządzeń. No dawaj śmiało, zegarki odnawiasz? Aha, czemu u nas z tymi drogami tak kiepsko? Może i w tym temacie mógłbyś coś powiedzieć? Jakimi maszynami robicie drogi? Czy to też są maszyny zabytkowe?
(09-16-2014, 10:24 PM)szafir Leszek a Ty chcesz Faberge naśladować? naprawiać czy sprzedawać.? Wyjaśnij prosto czym się zajmujesz oprócz dróg i obrotu starymi urządzeniami, bo coś tam pokazujesz, coś tam piszesz tajemniczo, przeczytałem wszystkie posty i nie rozumiem jaki masz cel? Fakt pokazujesz, że piękne złotnictwo to nie tylko młotek ale również dużo innych ciekawych i kosztownych urządzeń. No dawaj śmiało, zegarki odnawiasz? Aha, czemu u nas z tymi drogami tak kiepsko? Może i w tym temacie mógłbyś coś powiedzieć? Jakimi maszynami robicie drogi? Czy to też są maszyny zabytkowe?
(09-17-2014, 06:27 PM)Leszek ps. moderatora proszę o wykasowanie mojego nicka i skreślenie z forum
(09-17-2014, 06:27 PM)Leszek ps. moderatora proszę o wykasowanie mojego nicka i skreślenie z forum
Leszku poczytaj swoje wcześniejsze wpisy jaki dowcip z nich bije i nikt się jakoś na Ciebie nie obrażał. Pomoc komukolwiek nie jest warunkiem włączenia się w temat dyskusji. Policjantem nie jestem, wykonuję mój zawód od wielu lat plus parę fajnych zainteresowań i to wszystko. Postanowiłem jedno rzemiosło na poważnie rozwijać i ciągle jest w nim tyle do zrobienia, że życie za krótkie. Najwyraźniej Cię spłoszyłem. Wracaj na forum.