Moje pomysły na biżuterię.
Moje pomysły na biżuterię.
no tak, tylko moj bol polega na tym, ze nawet po wypolerowaniu i zmatowaniu na wolnych obrotach i tak ciagle powierzchnia jest "swiecaca". To nie jest taki mat jak daje np. piaskowanie czyli zero powierzchni ktore mocno odbijaja swiatlo. Mam nadzieje, ze pisze dosc zrozumiale o co mi chodzi
Obrączka będzie się obracała na palcu prawie z taką samą prędkością jak frez tylko w przeciwną stronę
jeżeli chodzi Ci o taki mat jak pisałem w poście, to musisz złożyć dwa palce ( kciuk i wskazujący ) paznokciami, tak, żeby się stykały i powiesić na nich swobodnie obrączkę, a potem frezem ją matować tak, żeby frez ją obracał jedynie delikatnie uderzając w obrączkę. Trudno to opisać i trzeba poćwiczyć
Obrączka będzie się obracała na palcu prawie z taką samą prędkością jak frez tylko w przeciwną stronę
Tak jak napisał Kriss, frez ciągnąłem w jedną stronę wzdłuż obrączki, delikatnie dotykając powierzchni. Obrączkę trzymałem zaś sztywno w palcach opartą na stole na gumowej podkładce. Muszę wypróbować też sposób Krissa, z luźno zawieszoną na palcach obrączką.