Sprzedam spawarkę PUK4
Sprzedam spawarkę PUK4
Przykłd: oglądając prace Grega pytacie jak lutuje łapki. PUKiem to spawanie pod mikroskopem kolejnuch łapek i nic podczas lutowania się nie rozpada. Nie ma zabawy z różnymi lutami, bo nie są potrzebne. Tak jak przy tradycyjnym spawaniu łapiesz w kilku miejscach, a po tem lutujesz wszysto razem
piękna sprawa do bardzo trudnych napraw. Sam takiej używam od kilku lat i to co było nie możliwe stało się możliwe
Przykłd: oglądając prace Grega pytacie jak lutuje łapki. PUKiem to spawanie pod mikroskopem kolejnuch łapek i nic podczas lutowania się nie rozpada. Nie ma zabawy z różnymi lutami, bo nie są potrzebne. Tak jak przy tradycyjnym spawaniu łapiesz w kilku miejscach, a po tem lutujesz wszysto razem 
Kriss ma racje - piękna sprawa do przychwycenia łapek i nie tylko. Kiedyś myślałem że PUK to zabaweczka ale ze względdu na to iż laser jest poza moim zasięgiem, dobry i PUK.
Nie oznacza to że ma na siebie zarobić, ma tylko ułatwić prace. Jak narazie palnika jeszcze się niepozbywam 
Nigdy PUK-iem nie spawałem. Dlatego zapytam czy nie da się tą spawarką przyspawać wspomnianych łapek solidnie, aby lutowanie nie było już konieczne? Bo wg. mnie po co po spawaniu jeszcze lutować.
Oczywiście, że się da. Większość pracy możemy wykonać tylko i wyłącznie przy pomocy puk-a.
Nigdy w życiu nie zastąpi on palnika przy wielu innych sprawach natomiast pomoc jest to ogromna.
Już po kilku miesiącach pracy na tym urządzeniu można robić sporo rzeczy w kilka minut - tych
samych rzeczy, które wcześniej zajmowały kilka godzin lub w ogóle nie były realne do zrobienia.
https://www.youtube.com/watch?v=_17z_zLDN-8
Pracowałem z pukiem kilka lat, poczynając od 2-ki poprzez całą serię trójek dalej do puka 4 oraz 4.1 / 4C
więc chętnie odpowiem na pytania 
) wyprubowac takie ustrojstwo? XD
(11-16-2014, 10:03 PM)pete Dlatego zapytam czy nie da się tą spawarką przyspawać wspomnianych łapek solidnie, aby lutowanie nie było już konieczne?
(11-17-2014, 12:21 AM)heraeus Oczywiście, że się da. Większość pracy możemy wykonać tylko i wyłącznie przy pomocy puk-a.
(11-16-2014, 10:03 PM)pete Dlatego zapytam czy nie da się tą spawarką przyspawać wspomnianych łapek solidnie, aby lutowanie nie było już konieczne?
(11-17-2014, 12:21 AM)heraeus Oczywiście, że się da. Większość pracy możemy wykonać tylko i wyłącznie przy pomocy puk-a.