Grawer i sztuczne diamenty?
Grawer i sztuczne diamenty?

Siema,
Mam takie dwa kolekcjonerskie kastety i chciałem lekko je "upiększyć" i zrobić z nich prezent.
Ten w kolorze złotym wykonany jest z mieszanki stali i aluminium, natomiast srebrny to monolityczna forma łączna niklowo-aluminiowo-zinok.
Chciałem wykonać na obydwu grawer i przylutować/przyspawać jakieś świecidełka, nie mam pojęcia co, jakieś diamenciki? Coś żeby ładnie się świeciło 
Myślicie że jest to wykonalne? Ile mniej więcej to może kosztować? Może ktoś z forum się tego podejmie?
Wszelkie sugestie mile widziane
Pozdro
Złoto i srebro to są metale, w których pracujemy, można je lutować, przerabiać, odnawiać i to co mamy w pracowniach wystarcza. W przypadku innych metali musiałbyś chyba trafić na forum metaloplastyczne ale w przypadku przedmiotów o których piszesz może być ciężko, chyba, że wykonać motyw ozdobny ze srebra i przymocować go bez używania płomienia do kasety? Koszty tej zabawy mogą być niewspółmierne do wartości przedmiotu.
brylanty, cyrkonie i inne kamienie szlifowane dla uzyskania efektu "żeby się ładnie świeciło" wymagają oprawy - o tym napisał "szafir" . Kup sobie szkiełka podklejone folią , np http://alejka.pl/kamyki-sztrasu-9.html wywierć dziurki o odpowiednich średnicach w Twoich kastetach i powklejaj kamyczki , będzie pięknie
nie głupi pomysł jędruś, wielkie dzięki, to równie dobrze moge kupić już wyszlifowane cyrkonie i kamyczki sztrasu, i je powklejać. Nie bardzo rozumiem tylko o co ci chodzi z wywierceniem dziurek o odpowiednich średnicach. Chodzi Ci o takie malutkie dziurki w które idealnie wpasuje każdy kamyczek?
(11-21-2014, 06:37 PM)wamp1 A co takiego Ci się nie podoba? Nie wiem jak coś zrobić to od tego jest forum żeby się zapytać. A jak nie masz nic mądrego do napisania to takie obrazki zachowaj dla siebie

(11-21-2014, 06:37 PM)wamp1 A co takiego Ci się nie podoba? Nie wiem jak coś zrobić to od tego jest forum żeby się zapytać. A jak nie masz nic mądrego do napisania to takie obrazki zachowaj dla siebie

(11-20-2014, 01:41 PM)wamp1 Wszelkie sugestie mile widziane
(11-20-2014, 01:41 PM)wamp1 Chciałem wykonać na obydwu grawer
(11-20-2014, 01:41 PM)wamp1 Wszelkie sugestie mile widziane
(11-20-2014, 01:41 PM)wamp1 Chciałem wykonać na obydwu grawer