rodowany pierścionek
rodowany pierścionek
olax, nie ma takiej mozliwosci, ze wygrzalas a w kwasie robi sie ciemny...za slabo grzalas...pisalem, ze az zaswieci...samo podgrzanie moglo nie wystarczyc...jakiego kwasu uzywasz? Wygotowalas go jak pisalem wczesniej? Nie ma bata, zeby po takim wygrzaniu i wygotowaniu byla jakas kropeczka rodu...srebro powinno zrobic sie biale, surowe.
(11-20-2014, 06:19 PM)olax Słuchajcie, czy jest jakiś sposób, żeby wybielić rodowany pierścionek po lutowaniu?
Bo rod zrobił się ciemny.
On i tak już rodowany nie będzie, mam go po prostu spolerować, ale chciałabym, jeśli to możliwe w zakamarkach zostawić biały. A teraz wygląda jak oksydowany.
(11-20-2014, 06:19 PM)olax Słuchajcie, czy jest jakiś sposób, żeby wybielić rodowany pierścionek po lutowaniu?
On i tak już rodowany nie będzie, mam go po prostu spolerować, ale chciałabym, jeśli to możliwe w zakamarkach zostawić biały. A teraz wygląda jak oksydowany.
(11-26-2014, 01:48 PM)aktis2(11-20-2014, 06:19 PM)olax Słuchajcie, czy jest jakiś sposób, żeby wybielić rodowany pierścionek po lutowaniu?
Zrób tak:
"cieniutki" kwas azotowy z wodą ok.1:10
podgrzej, i na krótki czas zanurzaj ( kilkakrotnie) obserwuj efekty, poleruj
w polerce igłowej. U mnie się to sprawdza
(11-26-2014, 01:48 PM)aktis2(11-20-2014, 06:19 PM)olax Słuchajcie, czy jest jakiś sposób, żeby wybielić rodowany pierścionek po lutowaniu?
Zrób tak:
"cieniutki" kwas azotowy z wodą ok.1:10
podgrzej, i na krótki czas zanurzaj ( kilkakrotnie) obserwuj efekty, poleruj
w polerce igłowej. U mnie się to sprawdza