Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM JUBILERSTWO Problem z palnikiem Perun

Problem z palnikiem Perun

Problem z palnikiem Perun

Strony (2): Wstecz 1 2
Nandi
Złoty
95
01-25-2015, 09:51 AM
Rozkręć palnik na części, szczególnie dysze włóż do myjki ultra dźwiękowej i umyj. Przeczyść wąż załóż nową butlę z gazem i będzie działać.
Nandi
01-25-2015, 09:51 AM #11

Rozkręć palnik na części, szczególnie dysze włóż do myjki ultra dźwiękowej i umyj. Przeczyść wąż załóż nową butlę z gazem i będzie działać.

pete
Złoty
170
01-25-2015, 09:27 PM
Ja swojego Peruna eksploatuję dosyć mocno i działa bez zarzutu. Butlę napełniam tylko propanem.

"Grawer Met" Paweł Tucki[url=http://www.facebook.com/MetaluBlask][/url]
pete
01-25-2015, 09:27 PM #12

Ja swojego Peruna eksploatuję dosyć mocno i działa bez zarzutu. Butlę napełniam tylko propanem.

"Grawer Met" Paweł Tucki[url=http://www.facebook.com/MetaluBlask][/url]

kfadrat
dyjament
731
02-24-2015, 04:47 PM
ja ostatnio przez to przechodzilem, mycie w myjkach i inne cuda nie pomogly. U mnie "naprawa" wygladala tak:
- odkrecenie weza i palnika i rozebranie na czesci peirwsze
- waz wyplukalem goraca woda, a potem przedmuchalem powietrzem, zeby byl w miare suchy a potem na kaloryfer
- dysze palnika wrzucilem w rozpuszczalnik ekstrakcyjny i lezalo to tam pare dni
- czesc z raczka plukalem ze 20 min w bardzo goracej wodzie.

U mnie ta piana wygladala na lekko zolta i bardzo tlusta, jakby jakis olej?

W kazdym razie palnik dziala i pali
kfadrat
02-24-2015, 04:47 PM #13

ja ostatnio przez to przechodzilem, mycie w myjkach i inne cuda nie pomogly. U mnie "naprawa" wygladala tak:
- waz wyplukalem goraca woda, a potem przedmuchalem powietrzem, zeby byl w miare suchy a potem na kaloryfer
- dysze palnika wrzucilem w rozpuszczalnik ekstrakcyjny i lezalo to tam pare dni

jędruś
Platynowy
285
02-24-2015, 05:50 PM
(02-24-2015, 04:47 PM)kfadrat ja ostatnio przez to przechodzilem, mycie w myjkach i inne cuda nie pomogly. U mnie "naprawa" wygladala tak:

Miałeś syf w butli
jędruś
02-24-2015, 05:50 PM #14

(02-24-2015, 04:47 PM)kfadrat ja ostatnio przez to przechodzilem, mycie w myjkach i inne cuda nie pomogly. U mnie "naprawa" wygladala tak:

Miałeś syf w butli

kfadrat
dyjament
731
02-25-2015, 11:40 AM
zapewne tak, ja nie nabijam butli tylko daje na wymiane, 1 za 1 i widocznie ta byla felerna
kfadrat
02-25-2015, 11:40 AM #15

zapewne tak, ja nie nabijam butli tylko daje na wymiane, 1 za 1 i widocznie ta byla felerna

Strony (2): Wstecz 1 2
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości