Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM JUBILERSTWO Czy da się domowym sposobem odzyskać srebro z posrebrzanej łyżeczki ?

Czy da się domowym sposobem odzyskać srebro z posrebrzanej łyżeczki ?

Czy da się domowym sposobem odzyskać srebro z posrebrzanej łyżeczki ?

asustan
Miedziany
6
01-25-2013, 04:03 PM
Witam wszystkich Forumowiczów Uśmiech , jak w temacie, czy da się domowym sposobem odzyskać srebro z posrebrzanych przedmiotów.W swojej kolekcji posiadam kilkanaście sztućców i nie bardzo wiem co z tym zrobić, sprzedać jako antyk za parę groszy , czy kombinować z odzyskiem. Co o tym sądzicie czy warto?
Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-25-2013, 07:54 PM przez asustan.

Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce się czegoś nauczyć
[ Jan Paweł II ]
asustan
01-25-2013, 04:03 PM #1

Witam wszystkich Forumowiczów Uśmiech , jak w temacie, czy da się domowym sposobem odzyskać srebro z posrebrzanych przedmiotów.W swojej kolekcji posiadam kilkanaście sztućców i nie bardzo wiem co z tym zrobić, sprzedać jako antyk za parę groszy , czy kombinować z odzyskiem. Co o tym sądzicie czy warto?

[ Jan Paweł II ]

bialaskl
Platynowy
307
01-25-2013, 08:38 PM
Sprzedać za pare groszy, jeśli zanajdziesz kupca
bialaskl
01-25-2013, 08:38 PM #2

Sprzedać za pare groszy, jeśli zanajdziesz kupca

asustan
Miedziany
6
01-26-2013, 01:34 PM
Dzięki, bialaskl tak myślałem le jeszcze poszperam może coś wykombinuje.
Pozdrawiam

[ Jan Paweł II ]
asustan
01-26-2013, 01:34 PM #3

Dzięki, bialaskl tak myślałem le jeszcze poszperam może coś wykombinuje.
Pozdrawiam

[ Jan Paweł II ]

bialaskl
Platynowy
307
01-29-2013, 06:23 PM
Chodzi o to że się nie opłaca. Ja na przykład odzyskuje złoto z pozłacanych zegarków, ale złoto a srebro to spora różnica cenowa. Nawet jeśli byś odzyskał pare gramów, gdzie sprzedać możesz w zakładzie złotniczym 1,5zł/g to więcej trzeba wydać na chemie
bialaskl
01-29-2013, 06:23 PM #4

Chodzi o to że się nie opłaca. Ja na przykład odzyskuje złoto z pozłacanych zegarków, ale złoto a srebro to spora różnica cenowa. Nawet jeśli byś odzyskał pare gramów, gdzie sprzedać możesz w zakładzie złotniczym 1,5zł/g to więcej trzeba wydać na chemie

asustan
Miedziany
6
01-29-2013, 11:56 PM
No tak racja, zapewne więcej bym wybulił na chemię tak jak piszesz, spróbuje wystawić w antykach za parę złoty a może więcej bym dostał za stop mosiądzu zalegający pod srebrem Uśmiech muszę sprawdzić ceny kolorówki Uśmiech

[ Jan Paweł II ]
asustan
01-29-2013, 11:56 PM #5

No tak racja, zapewne więcej bym wybulił na chemię tak jak piszesz, spróbuje wystawić w antykach za parę złoty a może więcej bym dostał za stop mosiądzu zalegający pod srebrem Uśmiech muszę sprawdzić ceny kolorówki Uśmiech

[ Jan Paweł II ]

kafarleszno
Srebrny
36
03-06-2015, 11:46 PM
Sztućce sprzedane? Puść oczko
kafarleszno
03-06-2015, 11:46 PM #6

Sztućce sprzedane? Puść oczko

Melman
Złoty
53
05-11-2015, 04:55 AM
Jeśli sztućce są ładne, potrafią być coś niecoś warte. W moje ręce wpadło ostatnio trochę takich włąśnie i znalazłem klienta na allegro, który wylicytował satysfakcjonującą mnie cenę.
Melman
05-11-2015, 04:55 AM #7

Jeśli sztućce są ładne, potrafią być coś niecoś warte. W moje ręce wpadło ostatnio trochę takich włąśnie i znalazłem klienta na allegro, który wylicytował satysfakcjonującą mnie cenę.

annarozka
Unregistered

05-16-2015, 08:08 PM
Ja też przy sprzedaży swoich nieźle zarobiłam

www.roza-pogrzeby.pl - ceny pogrzebu w jaśle
annarozka
05-16-2015, 08:08 PM #8

Ja też przy sprzedaży swoich nieźle zarobiłam

www.roza-pogrzeby.pl - ceny pogrzebu w jaśle

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: