Brylant 1 karat+ - pierścionek
Brylant 1 karat+ - pierścionek
(03-22-2015, 10:00 PM)PoszukujacyKamyka Czyli wstępnie podsumowując diament najlepiej nabyć na tego typu giełdzie i dać do wyrobienia pierścionka do jubilera?
(03-22-2015, 10:00 PM)PoszukujacyKamyka Ile trzeba doliczyć za taką pracę jubilerowi i za złoto pod pierścionek który by utrzymał te powiedzmy 0.7 karata ?
(03-22-2015, 10:00 PM)PoszukujacyKamyka Czyli wstępnie podsumowując diament najlepiej nabyć na tego typu giełdzie i dać do wyrobienia pierścionka do jubilera?
(03-22-2015, 10:00 PM)PoszukujacyKamyka Ile trzeba doliczyć za taką pracę jubilerowi i za złoto pod pierścionek który by utrzymał te powiedzmy 0.7 karata ?
odpowiadajac na pytania nie po kolei, bo nie chce mi sie scrollowac i kopiowac
1. tak, kupisz 1ct za kilka tys pln ale bedzie to gruz
2. przy takich kamieniach najlepiej zeby byl certyfikat /a wlasciwie ekspertyza tlumaczac poprawnie na nasze / z cywilizowanego laboratorium typu: GIA, IGI, HRD, AGS itd.
3. Nie do konca wiem jak 0.9ct ma byc porownywane cenowo z 1ct? proponuje szukac kamieni 0.7ct, w rozmiarze nie bedzie wielkiej roznica
4. taniej jest kupic kamien i dorobic do tego pierscionek, ale jesli o kamieniach pojecia nie masz to na 90% dasz sie zrobic w bambuko i taki bedzie final tej imprezy
5. jesli KONIECZNIE zalezy ci na tym 1 ct a nie chcesz placic jak za zboze to proponuje szukac w komisach i lombardach
6. jak chcesz, mozesz kupowac od roznych mohamedow i innych johnow przez ibeja ale jak zostaniesz wydymany to miej swiadomosc, ze takie cos bedziesz mogl sobie wsadzic w kieszen zeby nie napisac ze we
7. w sumie to tyle
W temacie takich kamykow to jestem zielony jak dorodna nowalijka . Zastanawia mnie kwestia tego "kombinowania" jak kon po gore . Ile Planujesz ugrac na tych poczynionych na szeroka skale poszukiwaniach ? Wkalkulowales ryzyko bladzenia po rynku bez znajomosci tematu ? I dosc wazne imo czy Sprawdziles u kilku jubilerow wzor pierscionka z opcja 1ct kamien ile bedzie kosztowalo zrobienie ? ...moze sie okazac ,ze wliczajac ryzyko zwiazane z kamieniem gra jest niewarta swieczki i lepiej bedzie potargowac sie z jakims konkretnym sprzedawca ?
(03-20-2015, 11:08 PM)PoszukujacyKamyka Witam Wszystkich
W najbliższej przyszłości czeka mnie zakup pierścionka z brylantem, chciałbym żeby miał on (brylant) 1 karat+
Czytałem na Internecie, że kupując w sklepach sieciowych typu Apart , Yes itd przepłaca się nawet 4-krotnie.
1. Czy jest możliwe kupić w Polsce pierścionek z brylantem 1 karat+ za kwote tak do 6-7 tys zł?
2. Czy opłaca się bardziej oddzielnie kupić brylant i zlecić produkcję jubilerowi?
(03-20-2015, 11:08 PM)PoszukujacyKamyka Witam Wszystkich
W najbliższej przyszłości czeka mnie zakup pierścionka z brylantem, chciałbym żeby miał on (brylant) 1 karat+
Czytałem na Internecie, że kupując w sklepach sieciowych typu Apart , Yes itd przepłaca się nawet 4-krotnie.
1. Czy jest możliwe kupić w Polsce pierścionek z brylantem 1 karat+ za kwote tak do 6-7 tys zł?
2. Czy opłaca się bardziej oddzielnie kupić brylant i zlecić produkcję jubilerowi?

Nie odpisałem wcześniej, bo nie zauważyłem, że temat ma 2 strony 
Teraz jak tyle popisaliście i przeglądnąłem te giełdy to faktycznie 1 car od 15 tys się zaczyna. W takim razie celuję w 0.7, najwyżej trzeba będzie dołożyć.
Z Muhamedami też już sobie dałem spokój.
Diament nie ma być na inwestycję, tylko na pierścionek zaręczynowy.
@kolorowy
Idea pójścia z dziewczyną do jubilera żeby sama wybrała wydaje mi się trochę dziwna.
No troszkę kombinuję bo chcę po prostu za te pieniądze kupić najlepsze co się da, a nie wydać na produkt, w którym 60% ceny to marża sklepu.
60 % to normalna marża, chciałbyś, aby sklep nie zarabiał? Idea pójścia z dziewczyną jest jak najbardziej w porządku, przewidujesz możliwość nietrafienia w gust? Czemu faceci uważają, że w tych sprawach liczy się tylko ich zdanie? Ja tak postąpiłem, moja żona nigdy nie nosiła tego pierścionka, już dawno został stopiony. To nie są te czasy, gdy babcia, prababcia dawała pierścionek wnukowi dla jego przyszłej żony
Wielu ograniczyło produkcję
Zróbmy kampanię żeby uświadomić ludziom żeby kupowali wyroby u rzemieślników a nie w sieciach. Będzie to z pożytkiem dla nas i dla sztuki.Złotnicy i jubilerzy to artyści. Ich wyroby to sztuka. Każdy jest oryginalny i niepowtarzalny. Każdy sklepik i pracownia mają swój klimat. Niestety poprzez sieciówki wielu z nich pozamykało swoją działalność
Wielu ograniczyło produkcję
Zróbmy kampanię żeby uświadomić ludziom żeby kupowali wyroby u rzemieślników a nie w sieciach. Będzie to z pożytkiem dla nas i dla sztuki.
Podziela ktoś moją opinię?
(03-25-2015, 10:33 AM)kafarleszno Złotnicy i jubilerzy to artyści. Ich wyroby to sztuka. Każdy jest oryginalny i niepowtarzalny. Każdy sklepik i pracownia mają swój klimat. Niestety poprzez sieciówki wielu z nich pozamykało swoją działalnośćWielu ograniczyło produkcję
Zróbmy kampanię żeby uświadomić ludziom żeby kupowali wyroby u rzemieślników a nie w sieciach. Będzie to z pożytkiem dla nas i dla sztuki.
(03-25-2015, 10:33 AM)kafarleszno Złotnicy i jubilerzy to artyści. Ich wyroby to sztuka. Każdy jest oryginalny i niepowtarzalny. Każdy sklepik i pracownia mają swój klimat. Niestety poprzez sieciówki wielu z nich pozamykało swoją działalnośćWielu ograniczyło produkcję