Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM PYTANIA - OGŁOSZENIA Jakie urządzenie do matowania drobnych elementów mosiężnych?

Jakie urządzenie do matowania drobnych elementów mosiężnych?

Jakie urządzenie do matowania drobnych elementów mosiężnych?

Hanna
Miedziany
1
03-23-2015, 02:00 PM
Witam,
szukam podpowiedzi w temacie matowania/ satynowania powierzchni dużej ilości drobnych elementów metalowych (na razie mosiężnych): ogniwek, rurek,  zakończeń... Do tej pory wykorzystywałam poczciwy papier ścierny, teraz rozglądam się za mechaniczną pomocą..
Czy w grę wchodzi piaskarka, polerka magnetyczna ( z jakim wsadem najlepiej?).

Te elementy są najczęściej oksydowane (ale to nie reguła), matowione ręcznie i pokrywane Kaponem dla ochrony przed utlenianiem. I właśnie o taką matową, niebłyszcząca powierzchnię finalnie mi chodzi.

Będę wdzięczna za pomoc.
Hanna
03-23-2015, 02:00 PM #1

Witam,
szukam podpowiedzi w temacie matowania/ satynowania powierzchni dużej ilości drobnych elementów metalowych (na razie mosiężnych): ogniwek, rurek,  zakończeń... Do tej pory wykorzystywałam poczciwy papier ścierny, teraz rozglądam się za mechaniczną pomocą..
Czy w grę wchodzi piaskarka, polerka magnetyczna ( z jakim wsadem najlepiej?).

Te elementy są najczęściej oksydowane (ale to nie reguła), matowione ręcznie i pokrywane Kaponem dla ochrony przed utlenianiem. I właśnie o taką matową, niebłyszcząca powierzchnię finalnie mi chodzi.

Będę wdzięczna za pomoc.

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości