Emaliowanie
Emaliowanie
--=Emalierstwo jest tanie=-- zaraz a jak być piecykiem i wyborem kolorów emalii, i czasem na próby i naukę i co najnaiwniejsze gdzie szukać odbiorców. Emalie łożyłem tylko parę razy na południe, w sumie nic skomplikowanego kiedy proces objechany.
i efekt :
Po nieudanym wczorajszym projekcie z wisiorkiem
dzisiaj zabrałem się za nowy.
i efekt :
(08-16-2015, 09:11 PM)Gijbrill Zacne! Bardzo zacne! Sympatyczny ten tygrysekA tak w ogóle, to nie myślał Pan, Panie Leszku, o jakimś większym formacie? Jakiś krajobrazik? Taki relatywnie niewielki biurkowy formacik coby sobie postawić i popatrzeć
. Piec mam mały ale miniaturę 10 cm X10 cm mogę zrobić. Jak masz jakiś pomysł to spróbujemy.(08-16-2015, 09:11 PM)Gijbrill Zacne! Bardzo zacne! Sympatyczny ten tygrysekA tak w ogóle, to nie myślał Pan, Panie Leszku, o jakimś większym formacie? Jakiś krajobrazik? Taki relatywnie niewielki biurkowy formacik coby sobie postawić i popatrzeć
. Piec mam mały ale miniaturę 10 cm X10 cm mogę zrobić. Jak masz jakiś pomysł to spróbujemy.
(08-13-2015, 08:17 AM)kriss Kol. Leszek podebrał mi temat rybek więc musiałem się sprężyć i zrobić swoją rybkę. Nie ma zdjęć z postępu prac bo sam nie wiedziałem
czy coś z tego wyjdzieBlach 0,8 mm i paski 0,2 x 0,7 mm, dodatkowo kilka kawałków gold 0,999
,
przed ostatnim szlifowaniem i ostatni wypał![]()
Jeszcze nie wiem jak to oprawię, ale to wina Leszka, że mnie pogoniło![]()
![]()
(08-13-2015, 08:17 AM)kriss Kol. Leszek podebrał mi temat rybek więc musiałem się sprężyć i zrobić swoją rybkę. Nie ma zdjęć z postępu prac bo sam nie wiedziałem
czy coś z tego wyjdzieBlach 0,8 mm i paski 0,2 x 0,7 mm, dodatkowo kilka kawałków gold 0,999
,
przed ostatnim szlifowaniem i ostatni wypał![]()
Jeszcze nie wiem jak to oprawię, ale to wina Leszka, że mnie pogoniło![]()
![]()
Lechu fajny ten tygrysek, przypomina mi trochę tygryska z bajki o misiu Puchatku.