Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trawionko elekro-elekryczne :-) (trawienie)
Pamp - jak prasujesz to musisz dosc mocno przygrzać a i metal musi byc czysty. Ja troche szlifuje 600 moze 800 nawet, przemywam wodą a pozniej przed samym transferem przemywam acetonem.
Powiedz co Ci nie wyszlo przy tym transferze? Musisz ustawic wysoka jakosc wydruku no i za cienkie kreski nie moga byc. Podobno jest jeszcze taki patent ze niektore tonery nie chca sie przenosic. I faktycznie cos w tym jest bo kiedys gdzies cos wydrukowalem na miescie i nie moglem przeniesc wzoru. Pozniej zrobilem druk w innym punkcie i poszlo. Teraz mam swoja drukarke i nie ma problemow - dziala za kazdym razem
Odpowiedz
.
Pozdrawiam Leszek :-)
Odpowiedz
Świat jest pełen nieograniczonej wiedzy. Naszym zadaniem jest jej zdobywanie i dzielenie się z innymi  http://www.krissart.pl/
Odpowiedz

Załączone pliki Miniatury

.
Odpowiedz
Świat jest pełen nieograniczonej wiedzy. Naszym zadaniem jest jej zdobywanie i dzielenie się z innymi  http://www.krissart.pl/
Odpowiedz
(09-13-2015, 07:09 PM)Leszek napisał(a): Kriss nie wstawiam tarcz w dziale emalii bo wygląda to że tylko się chwalę. I tak nikt o nic nie pyta.

Dzisiejsza

Panie Leszek .... no pikna ta robota  , wincej , wincej !!!!

Jako porządny krasnolud , nie zamierzam opuszczac mojej dusznej zlotniczo/srebrniczek jaskini i przenosic sie na te za przeproszeniem ...  "emaliowane wzgorza " ... ale chetnie rzuce okiem na ladne cacko Uśmiech 
nie wiem, nie znam sie ...ale sie chetnie wypowiem .
Odpowiedz
.
Odpowiedz
Dzisiaj trawionko brutala. Miedź 10 cm x 8 cm.

i położenie podkładu pod druty :    

od spodu testowałem separator przeciw utlenianiu miedzi nad którym pracuję
, jak widać po wypaleniu w piecu są już jakieś efekty mojej pracy . :    

reszta pracy w dziale emaliowania.
.
Odpowiedz
Dzisiaj następne trawionko. To testy przygotowujące mnie do trawienia pod emalie żłobkowe.

Materiał miedź 0,5 mm, długość trawienia 1 godzina.

.
Odpowiedz
Wiem że zaniedbałem ten temat. Związane to było z tysiącami Biggrin  prób trawienia srebra i transferingu Biggrin  .

Ale po kolei :  znalazłem kawałek blaszki, wywalcowałem, i bach na wykrojnik, potem lakierowanko, potem trawionko i

trawienie jest równe i niesamowicie dokładne

ku przestrodze - to jest fajne ale niebezpieczne więc rękawice, okulary i wyciąg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

na koniec pokazuję transfering który się udał i jutro będzie "hamany"    
.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości