Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM PYTANIA - OGŁOSZENIA Dziwny medalion

Dziwny medalion

Dziwny medalion

Strony (2): 1 2 Dalej
Absterget
Unregistered

10-23-2015, 09:48 PM
Witam ,

Czy mógłby ktoś się wypowiedzieć co znaczą te "hieroglify" na tym ustrojstwie , o ile będzie się dało Uśmiech

Pozdrawiam .
Załączone pliki
Miniatury

Absterget
10-23-2015, 09:48 PM #1

Witam ,

Czy mógłby ktoś się wypowiedzieć co znaczą te "hieroglify" na tym ustrojstwie , o ile będzie się dało Uśmiech

Pozdrawiam .

Załączone pliki
Miniatury

olax
Platynowy
592
10-23-2015, 10:12 PM
(10-23-2015, 09:48 PM)Absterget Witam ,

Pozdrawiam .

Jakieś "czary-mary" Biggrin

http://www.jezuss.nl/ma/magic.htm#aba
olax
10-23-2015, 10:12 PM #2

(10-23-2015, 09:48 PM)Absterget Witam ,

Pozdrawiam .

Jakieś "czary-mary" Biggrin

http://www.jezuss.nl/ma/magic.htm#aba

Absterget
Unregistered

10-23-2015, 10:21 PM
Kurde bele czyli to nie czarna magia , a już myślałem Uśmiech
Jest jakaś geneza tego czegoś , bo ogólnie strona mówi tylko o symbolach .
Absterget
10-23-2015, 10:21 PM #3

Kurde bele czyli to nie czarna magia , a już myślałem Uśmiech
Jest jakaś geneza tego czegoś , bo ogólnie strona mówi tylko o symbolach .

Erddill
wytwórca chińskich podróbek
674
10-23-2015, 10:36 PM
Hebrajski talizman majacy najprawdopodobniej wspomagac "oswiecenie"
tak w skrocie :
Symbole na zewnątrz to septagram planety. Przeskakujac z Gwiazda Dawida na szczycie, w prawo, Pierwszy symbol Saturn, a potem Jowisz, Mars, Słońce, Wenus, Merkury, Księżyc. Kolejność wydaje sie zabawna , ale w rzeczywistości to sposób tradycyjny w jaki septagramy sa tworzone. Jeśli je śledzić w określonej kolejności (Słońce, Księżyc, Mars, Merkury, Jowisz, Wenus, Saturn), ulaza sie we wzor dni tygodnia, począwszy od niedzieli. Rewers tego wzoru, utworzy Sephiroth Z Drzewa Życia.
...tak czy siak ,bez znajomosci kabaly to raczej dupa blada .

nie wiem, nie znam sie ...ale sie chetnie wypowiem .
Erddill
10-23-2015, 10:36 PM #4

Hebrajski talizman majacy najprawdopodobniej wspomagac "oswiecenie"
tak w skrocie :
Symbole na zewnątrz to septagram planety. Przeskakujac z Gwiazda Dawida na szczycie, w prawo, Pierwszy symbol Saturn, a potem Jowisz, Mars, Słońce, Wenus, Merkury, Księżyc. Kolejność wydaje sie zabawna , ale w rzeczywistości to sposób tradycyjny w jaki septagramy sa tworzone. Jeśli je śledzić w określonej kolejności (Słońce, Księżyc, Mars, Merkury, Jowisz, Wenus, Saturn), ulaza sie we wzor dni tygodnia, począwszy od niedzieli. Rewers tego wzoru, utworzy Sephiroth Z Drzewa Życia.

olax
Platynowy
592
10-23-2015, 10:39 PM
(10-23-2015, 10:36 PM)Erddill Hebrajski talizman majacy najprawdopodobniej  wspomagac "oswiecenie"
tak w skrocie :
Symbole na zewnątrz to septagram planety. Przeskakujac  z Gwiazda Dawida na szczycie,  w prawo, Pierwszy symbol Saturn, a potem Jowisz, Mars, Słońce, Wenus, Merkury, Księżyc. Kolejność wydaje sie zabawna , ale w rzeczywistości to sposób tradycyjny w jaki septagramy sa tworzone. Jeśli je śledzić w określonej kolejności (Słońce, Księżyc, Mars, Merkury, Jowisz, Wenus, Saturn), ulaza sie we wzor dni tygodnia, począwszy od niedzieli. Rewers tego wzoru, utworzy  Sephiroth Z Drzewa Życia.

Forumowy "Pan Czarownica" Biggrin
olax
10-23-2015, 10:39 PM #5

(10-23-2015, 10:36 PM)Erddill Hebrajski talizman majacy najprawdopodobniej  wspomagac "oswiecenie"
tak w skrocie :
Symbole na zewnątrz to septagram planety. Przeskakujac  z Gwiazda Dawida na szczycie,  w prawo, Pierwszy symbol Saturn, a potem Jowisz, Mars, Słońce, Wenus, Merkury, Księżyc. Kolejność wydaje sie zabawna , ale w rzeczywistości to sposób tradycyjny w jaki septagramy sa tworzone. Jeśli je śledzić w określonej kolejności (Słońce, Księżyc, Mars, Merkury, Jowisz, Wenus, Saturn), ulaza sie we wzor dni tygodnia, począwszy od niedzieli. Rewers tego wzoru, utworzy  Sephiroth Z Drzewa Życia.

Forumowy "Pan Czarownica" Biggrin

Erddill
wytwórca chińskich podróbek
674
10-23-2015, 11:01 PM
(10-23-2015, 10:39 PM)olax Forumowy "Pan Czarownica" Biggrin

eeee tam , zerknalem ino w ksingi magiczne,  zamieszalem w kociolku ........  o cholera   Biggrin Biggrin

Erddill
10-23-2015, 11:01 PM #6

(10-23-2015, 10:39 PM)olax Forumowy "Pan Czarownica" Biggrin

eeee tam , zerknalem ino w ksingi magiczne,  zamieszalem w kociolku ........  o cholera   Biggrin Biggrin

cactoos
Diamentowy
1,585
10-24-2015, 01:15 AM
Ja tam widzę sudoku. Biggrin

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
cactoos
10-24-2015, 01:15 AM #7

Ja tam widzę sudoku. Biggrin

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski

Krzysztekx
Złoty
109
10-24-2015, 01:20 AM
(10-24-2015, 01:15 AM)cactoos Ja tam widzę sudoku. Biggrin

Wszystko się zgadza, bo sudoku to przecież czarna magia Biggrin
Krzysztekx
10-24-2015, 01:20 AM #8

(10-24-2015, 01:15 AM)cactoos Ja tam widzę sudoku. Biggrin

Wszystko się zgadza, bo sudoku to przecież czarna magia Biggrin

mnap89
Diamentowy
961
10-24-2015, 08:50 AM
Iluminati, reptilanie, anunaki... a na koniec szubienica Ząbki
mnap89
10-24-2015, 08:50 AM #9

Iluminati, reptilanie, anunaki... a na koniec szubienica Ząbki

Opal Kingdom
Unregistered

10-24-2015, 09:11 AM
tak w skrocie :

Hebrajski talizman dla turystów ale fragment który wstawiłes odnosi się do symboli których nie ma na tym talizmanie (tamten jest inny)
Opal Kingdom
10-24-2015, 09:11 AM #10

tak w skrocie :

Hebrajski talizman dla turystów ale fragment który wstawiłes odnosi się do symboli których nie ma na tym talizmanie (tamten jest inny)

Strony (2): 1 2 Dalej
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 2 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 2 gości