Wykrojnik - kółka (kupię)
Wykrojnik - kółka (kupię)
Wincy Ci powiem Leszek! Jak zlecisz wyfrezowanie stempla z negatywomym wzorem tarczy i zahartowanie go
i jak pizdniesz prasą w odpuszczony krążek z 0,999, to będziesz miał tarczę z fakturą, godzinami i indeksami.
Robisz dokładnie tak, jakbyś wybijał monetę. Nawet możesz sobie zażyczyć wygrawerowanie własnego logo.
Cóś takiego, tylko zamiast zybla wzór tarczy. A zresztą co tam prasa, przecież masz kafar.
![[Obrazek: stempel.jpg]](http://4.bp.blogspot.com/-6KsI5mVdkrc/UJVUm5ojjcI/AAAAAAAAC4Y/ErJXRP0H-v8/s1600/stempel.jpg)
(11-28-2015, 01:52 PM)cactoos To se sam wystrugaj.
Nie Cactoos !!! to już muszę zlecić. Dość prowizorki. Ja mam robić emalię i tylko to. Przygotowanie srebra i złota zostawiam lepszym. (11-28-2015, 01:52 PM)cactoos To se sam wystrugaj.
Nie Cactoos !!! to już muszę zlecić. Dość prowizorki. Ja mam robić emalię i tylko to. Przygotowanie srebra i złota zostawiam lepszym.
Nie chce mi się robić ale jak potrzebowałem, to wytaczałem sobie sam i dawałem do grawerowania
albo sam robiłem w programie ArtCam i na frezarce CNC. W ArtCamie jest gotowe narzędzie do
projektowania matryc i stempli i od razu program generuje ścieżki narzędziowe dla frezarki.
(11-28-2015, 04:35 PM)szamek Leszek, zrobiłem Ci taki podkład na kolanie z miedzi grub. 0,4 mm. Średnica 40,8 mm. , ale średnice, grubość blachy oraz wysokość rantu można zmienić. Jakby co to pisz na PW.
(11-28-2015, 04:35 PM)szamek Leszek, zrobiłem Ci taki podkład na kolanie z miedzi grub. 0,4 mm. Średnica 40,8 mm. , ale średnice, grubość blachy oraz wysokość rantu można zmienić. Jakby co to pisz na PW.