11-22-2014, 07:51 PM
Chciałbym podzielić się z wami wrażeniami po zakupie grawerko-wycinarki koreańskiej produkcji o nazwie Magic 3. Maszynkę kupiłem z firmy W. Kociuba. Jest program graficzny prosty i intuicyjny w obsłudze choć na początku mam pewne trudności. Przy odbiorze dodatkowo zostałem przeszkolony co do obsługi sprzętu. Chłopacy z firmy są bardzo uprzejmi i wyrozumiali hehe. W każdej chwili są pod telefonem w razie ''w''. Oczywiście po odpaleniu maszynki w domu udało mi sie połamać już dwa frezy a koszt jednego frezu do wycinania to 100zł. Maszynka potrafi robić ''cuda wianki'' jednak nie przemyslane ustawienie, nie odznaczenie jakiejś opcji skutkuje połamaniem frezu. Trzeba zastanowić się 3 razy zanim się uruchomi wrzeciono. Jak na razie na maszynce troszkę poćwiczyłem grawerowanie, wycinałem imiona w złotej i srebrnej blasze pod naszyjniki oraz elementy pod tzw. celebrytki. Jestem pod wrażeniem tej małej grawerki. Jest duzo możliwości za stosunkowo niewielką cenę. Na tym sprzęcie można również grawerować zdjęcia czy płaskorzeźby. Jeszcze ze dwa dni i postaram się pojąć wszystko z obsługą. Niedługo wrzucę kilka zdjęć.