Wisiorek z czarnego jadeit - pomoc z uszkodzeniem
Wisiorek z czarnego jadeit - pomoc z uszkodzeniem
Witam.
Przejdę od razu do sedna.
Posiadam wisiorek z czarnego jadeitu. Niestety upadł w domu mojej matce na kafelki i posiada teraz taką niewielką matowość - ciemno zieloną, w miejscu, gdzie uderzył o podłogę. Trochę się to rzuca w oczy na czarnym tle i zastanawiam się, czy jest to trudne do naprawienia? Mam chęci, więc jeśli trzeba zdobyć jakieś narzędzia, czy cokolwiek, co jest potrzebne do oszlifowania/wypolerowania tego, to myślę, że dam radę to zdobyć. Jeśli zna ktoś jakąś firmę, która może to naprawić, to też byłbym wdzięczny za informację. Preferowałbym samemu to zrobić, ale jestem laikiem totalnym, a zależy mi na ostatecznym efekcie, więc myślę, że bym skorzystał - jeśli dużo z tym roboty. Jest to niewielkie "wyszczerbienie", gdy się patrzy przez lupę, ale na gołe oko nie jest ono widoczne, inaczej niż ciemno zielona plamka. Będę bardzo wdzięczny za pomoc, bo lubię ten przedmiot i niestety cierpię, widząc go w niedoskonałym stanie.
Pozdrawiam,
Quelyone.
Witam.
Przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale udało mi się zrobić zdjęcie i przesłać je na komputer, co było dla mnie nowością. ( Niestety jakość masakryczna, bo robione cegłą. ) Dziękuję również za adres, na szczęście mieszkam obok Warszawy, więc za jakiś czas na pewno się zgłoszę z przedmiotem. Samemu nie będę próbować, bo się boję, że jeszcze pogorszę sytuacje.
Jeszcze raz przepraszam, ale nie mam dobrego telefonu. Wrzuciłem, bo lepsze takie zdjęcie, niż żadne.
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=ml2m4...vvGICKd5lY
Pozdrawiam,
Quelyone.