Moje zmagania z blachą...
Moje zmagania z blachą...

A wachlarz upodobań ma ogromnie szeroki.
Od Ptaszków-Krzysztofków przez Turkusowe Miasto, Kryształowe Miasto... piękne kościane rzeźby Pana Krissa, Chatki, Zamki bajkowe i Pocztówki nadmorskie Olax, robale i larwy Szrapnela, poetyczne i magiczne prace Czapli, trawioną biżuterię Doroty Nitzy , ceramiczno-srebrne prace Doroty Gulbierz, aż po etniczną biżuterię Helmeta. 

I jeszcze wielu, wielu innych Artystów.
Ocenia Pan mój gust i preferencje nieco pochopnie.

Wybaczam Panu, bo nie wie Pan co czyni!!! Wierzę też,że swoje wytwory sprzedaje Pan w hurcie, na tony i transportuje do odbiorców wywrotkami!!! Jedynym kryterium jakim się Pan kieruje jest......rentowność !!! A gdzie misja ????!!! Nikt inny, tylko właśnie Artyści- Jubilerzy powinni kształtować świadomość estetyczną społeczeństwa, bo to właśnie ich użytkowe dzieła sztuki docierają WSZĘDZIE, nie wyłączając kas Biedronki!!!! Jeśli więc z myślą o zysku jedynie, zarzuca się rynek bylejakością, nie szanując prac kolegów po fachu nieco bardziej w pracę zaangażowanych i jeszcze zapiera się jak muł z chorą nogą, że to jedyny słuszny wybór i droga jedynie słuszna to nie ma się prawa oceniać NICZYICH GUSTÓW ANI PRACY!!!
Kilka prac Krissa bez Ptaszków-Krzysztofków jako lekcja poglądowa .
Pani Mysza pokazała co jej się podoba. 

A wachlarz upodobań ma ogromnie szeroki.
Od Ptaszków-Krzysztofków przez Turkusowe Miasto, Kryształowe Miasto... piękne kościane rzeźby Pana Krissa, Chatki, Zamki bajkowe i Pocztówki nadmorskie Olax, robale i larwy Szrapnela, poetyczne i magiczne prace Czapli, trawioną biżuterię Doroty Nitzy , ceramiczno-srebrne prace Doroty Gulbierz, aż po etniczną biżuterię Helmeta. 

I jeszcze wielu, wielu innych Artystów.
Ocenia Pan mój gust i preferencje nieco pochopnie.

Wybaczam Panu, bo nie wie Pan co czyni!!! Wierzę też,że swoje wytwory sprzedaje Pan w hurcie, na tony i transportuje do odbiorców wywrotkami!!! Jedynym kryterium jakim się Pan kieruje jest......rentowność !!! A gdzie misja ????!!! Nikt inny, tylko właśnie Artyści- Jubilerzy powinni kształtować świadomość estetyczną społeczeństwa, bo to właśnie ich użytkowe dzieła sztuki docierają WSZĘDZIE, nie wyłączając kas Biedronki!!!! Jeśli więc z myślą o zysku jedynie, zarzuca się rynek bylejakością, nie szanując prac kolegów po fachu nieco bardziej w pracę zaangażowanych i jeszcze zapiera się jak muł z chorą nogą, że to jedyny słuszny wybór i droga jedynie słuszna to nie ma się prawa oceniać NICZYICH GUSTÓW ANI PRACY!!!
Serdeczne pozdrowienia 
Kilka prac Krissa bez Ptaszków-Krzysztofków jako lekcja poglądowa . 
Nie rozumiem Pani lekko zdenerwowanego posta cacto jak każdy wypowiedział swoje zdanie to jeszcze można w tym forum , a prace krissa wszyscy znają może niektórzy zazdroszczą trochę , ja mu trochę współczuje że ma za mało czasu na swoje pomysły i musi się użerać z usługami i klientami w sklepie .
(09-23-2016, 03:04 PM)kolorowy Nie rozumiem Pani lekko zdenerwowanego posta cacto jak każdy wypowiedział swoje zdanie to jeszcze można w tym forum , a prace krissa wszyscy znają może niektórzy zazdroszczą trochę , ja mu trochę współczuje że ma za mało czasu na swoje pomysły i musi się użerać z usługami i klientami w sklepie .

Nie umiem pozostać obojętna!!! 

(09-23-2016, 03:04 PM)kolorowy Nie rozumiem Pani lekko zdenerwowanego posta cacto jak każdy wypowiedział swoje zdanie to jeszcze można w tym forum , a prace krissa wszyscy znają może niektórzy zazdroszczą trochę , ja mu trochę współczuje że ma za mało czasu na swoje pomysły i musi się użerać z usługami i klientami w sklepie .

Nie umiem pozostać obojętna!!! 

Ładny w swojej kategorii... hmmm... urodowej??mmkl
Sądy i oceny każdy może wydawać :
Ładne zdjęcie!!! Pewnie ze strony Muzeum Ziemi??!!! Dział Archeologia i Wykopaliska ??!!! Męski pierścień z wypustką!!! Pewnie był odznaczeniem dla bohatera, który mamuta w całości do jaskini zatargał
Ładny w swojej kategorii... hmmm... urodowej??mmkl
(09-23-2016, 04:31 PM)kolorowy Doleje jaszcze troszkę oliwy do .... rozmowy i pokażę mój ulubiony portret ślubny, właśnie siedzę w fotelu popatrując na niego , podziwiając swoją urodę w nim i zastanawiając się dlaczego żona domalowała mi rogi ?
portret jest urody niezwykłej, na pewno mieści się w gustach ogółu. 

(09-23-2016, 04:31 PM)kolorowy Doleje jaszcze troszkę oliwy do .... rozmowy i pokażę mój ulubiony portret ślubny, właśnie siedzę w fotelu popatrując na niego , podziwiając swoją urodę w nim i zastanawiając się dlaczego żona domalowała mi rogi ?
portret jest urody niezwykłej, na pewno mieści się w gustach ogółu. 

Czuję się jak na parkingu przed urzędem państwowym gdzie jest napisane: "parking tylko dla nas"
Czytam, czytam, czytam
Czuję się jak na parkingu przed urzędem państwowym gdzie jest napisane: "parking tylko dla nas"
@Cactoos kurczowo trzymasz się swojego stołu jak tonący tratwy. Przywołałeś świetny przykład Picassa, człowieka wielu talentów.
Pokazał że jest świetny jako akademik, ale był na tyle inteligentny że rozumiał sens rozwoju i poszukiwania. Akademizm to trudna
forma wyrazu. Gdyby pozostał przy niej raczej niewielu by go pamiętało. Ja chcę Ci tylko pokazać że "po drugiej stronie lustra"
świat jest kolorowy. Możesz wejść na moją stronę WWW i zobaczyć że techniką 3D zajmuję się od 10 lat. Złotnicy mają wiele różnych
technik w swoim warsztacie. Każda z nich ma jakieś ograniczenia. Naszym zadaniem jest umiejętne ich wykorzystanie. Na co dzień
robię pierścionki i obrączki z cyrkoniami czy brylantami, ale większość to są rzeczy tak podobne do milionów innych wykonanych
na całym świecie, że nie ma się czym chwalić. Silverpaul pokazał świetny warsztat, za co słusznie został nagrodzony. Ja wybrałem
inne fotki które bardziej przemawiają do mnie