Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM JUBILERSTWO Proszę o pomoc

Proszę o pomoc

Proszę o pomoc

szansa1
Miedziany
2
12-04-2016, 07:24 PM

Witam.Witam. Posiadam  sporo biżuteri po zmarłej babci. Babcia całe życie mieszkała z Niemczech.

Ostatnio chciałem sprzedać pierścionek  który wydawał mi się bardzo ładny.

Poszedłem do lombardu dają mi 700zł

Poszedłem do jubilera Pani wyraźnie była zszokowana i bardzo się jej podobał, proponowała mi od ręki 1500zł i widać że była niesamowicie zaangażowana by go odemnie odkupić.

Mam pytanie czy on nie jest czasem więcej warty niż te proponowane 1500?

Dodam że niestety nie posiadam żądnych certyfikatów odnośnie kamieni.

Waga całego pierścionka tj 9,9 g

Próba złota 750

Czy ktoś jest w stanie online tak +/- ocenić ile to moze byc warte?
szansa1
12-04-2016, 07:24 PM #1

Witam.Witam. Posiadam  sporo biżuteri po zmarłej babci. Babcia całe życie mieszkała z Niemczech.

Ostatnio chciałem sprzedać pierścionek  który wydawał mi się bardzo ładny.

Poszedłem do lombardu dają mi 700zł

Poszedłem do jubilera Pani wyraźnie była zszokowana i bardzo się jej podobał, proponowała mi od ręki 1500zł i widać że była niesamowicie zaangażowana by go odemnie odkupić.

Mam pytanie czy on nie jest czasem więcej warty niż te proponowane 1500?

Dodam że niestety nie posiadam żądnych certyfikatów odnośnie kamieni.

Waga całego pierścionka tj 9,9 g

Próba złota 750

Czy ktoś jest w stanie online tak +/- ocenić ile to moze byc warte?

mnap89
Diamentowy
961
12-04-2016, 07:30 PM
Ze zdjec nikt nie powie co to za kamienie.
Za samo złoto(złom) jest pewnie koło 900-1000 zł jesli to faktycznie 750. Zalezy od miasta i ile kto płaci, oraz tego ile waza kamienie.
Najprostsze rozwiazanie - idz do dobrego złotnika, a nie do lombardu czy jubilera.

Wart jest tyle ile ktos chce za niego zaplacic.
Kamienie mało kto skupuje.
Mało kto skupuje wyrob aby go pozniej odsprzedac - chyba, ze jest to faktycznei dzielo sztuki lub poszukiwany wzor. Tak to idzie wszystko na złom.
Chcesz wiecej to sprzedaj prywatnie komus - ale to nie jest takie proste Język
mnap89
12-04-2016, 07:30 PM #2

Ze zdjec nikt nie powie co to za kamienie.
Za samo złoto(złom) jest pewnie koło 900-1000 zł jesli to faktycznie 750. Zalezy od miasta i ile kto płaci, oraz tego ile waza kamienie.
Najprostsze rozwiazanie - idz do dobrego złotnika, a nie do lombardu czy jubilera.

Wart jest tyle ile ktos chce za niego zaplacic.
Kamienie mało kto skupuje.
Mało kto skupuje wyrob aby go pozniej odsprzedac - chyba, ze jest to faktycznei dzielo sztuki lub poszukiwany wzor. Tak to idzie wszystko na złom.
Chcesz wiecej to sprzedaj prywatnie komus - ale to nie jest takie proste Język

silverpaul
Unregistered

12-04-2016, 08:04 PM
Sprzedawaj za 1500
silverpaul
12-04-2016, 08:04 PM #3

Sprzedawaj za 1500

slc350
Srebrny
24
12-05-2016, 08:50 AM
Bez sprawdzenia co to za kamienie, to bym za te 1500zł sprzedał.... zrób tak jak mnap89 napisał idź do dobrego złotnika.

Przed zastosowaniem czyiś rad, ,... proszę zapoznać się z lekarką lub farmaceutką. Ponieważ wiedza i doświadczenie zdobyte z nieujawnionego źródła może zaszkodzić Tobie lub osobom w Twoim otoczeniu.
Głupota nie boli ale za to ile kosztuję......

slc350
12-05-2016, 08:50 AM #4

Bez sprawdzenia co to za kamienie, to bym za te 1500zł sprzedał.... zrób tak jak mnap89 napisał idź do dobrego złotnika.

Przed zastosowaniem czyiś rad, ,... proszę zapoznać się z lekarką lub farmaceutką. Ponieważ wiedza i doświadczenie zdobyte z nieujawnionego źródła może zaszkodzić Tobie lub osobom w Twoim otoczeniu.
Głupota nie boli ale za to ile kosztuję......

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości