Blacha ze srebra spręzynuje
Blacha ze srebra spręzynuje
Witam. Odlałem sobie blache ze srebra, przewalcowalem, ale dlaczego ona jest mało plastyczna, chce z niej bangle ale nie da rady, wraca cały czas do kształtu prostego. Dlaczego po walcowaniu blachy nie jest ona prosta jak stół tylko pofalowana tez ? Dlaczego blacha nie chce sie uklepac na ryglu ?

Podczas walcowania czy to blachy czy drutu co pare przewalcowań trzeba podgrzac materiał do czerwonosci . Potem jest jak maslo 
Kolega chyba nie odrabiał lekcji . Na YT jest masa materiału ,informacji o złotnictwie .
Ja na przykład tłumaczyłem słowo złotnik i jubiler i podobne pojęcia na wiele języków świata a potem wklejałem do YT i oglądałem co ludzie wyczyniają.
Tym sposobem można naprawde wiele się dowiedzieć co jak z czy sie je.
No ale na to trzeba poświęcić sporo czasu i bajtów.
(01-31-2017, 07:47 PM)Pampalini Podczas walcowania czy to blachy czy drutu co pare przewalcowań trzeba podgrzac materiał do czerwonosci . Potem jest jak maslo
Kolega chyba nie odrabiał lekcji . Na YT jest masa materiału ,informacji o złotnictwie .
Ja na przykład tłumaczyłem słowo złotnik i jubiler i podobne pojęcia na wiele języków świata a potem wklejałem do YT i oglądałem co ludzie wyczyniają.
(01-31-2017, 07:47 PM)Pampalini Podczas walcowania czy to blachy czy drutu co pare przewalcowań trzeba podgrzac materiał do czerwonosci . Potem jest jak maslo