Kwas siarkowy gdzie
Kwas siarkowy gdzie
Prosze powiedzcie mi gdzie kupie wysyłkowo kwas siarkowy jak sie da wogule.
Znalazłem .
Pośpieszyłem się z tym postem.
Znalazłem 5 %. Czy będzie dobry do bejcowania i innych tam potrzeb.
elektrolit na stacjach benzynowych to rozcieńczony siarkowy, a i pozwolenia ani działalności nie trzeba mieć
Podziękował pany 
Na przyszłość, bo pewnie się pojawi. Wszystkie kwasy w hurtowniach da się dostać nawet wysoko stężone, bez pozwolenia. Spisują tylko dane z dowodu. Jest natomiast sporo substancji objętych ściślejszą ochroną. Tam już działalność związana lub licencja jest wymagana.
u mnie tylko solny w chemii rzeszów dostaniesz od ręki, reszta na działalność
. A "na działalność" to jakiś wymysł i polityka firmy, dupochronka w sumie. Firmy mają obowiązek ewidencji sprzedaży, czyli spisywania danych. W razie gdybym kwas azotowy kupił nie do odzyskiwania srebra/złota, a do nitrowania trotoluenu musi to być w rejestrze gdzie toto kupiłem. "Tylko dla firm" to poważna nadinterpretacja przepisów, nieistnieje ani w prawie Polskim (od 2002 roku zdaje się) ani UE ograniczenie "tylko dla działalności". Zgodnie z załącznikiem XIV rozporządzenia REACH istnieje tylko wąska lista substancji, które wymagają specjalnych zezwoleń, tych bez działalności i zezwolenia naturalnie już nie kupimy.No to u mnie w sklepie prywatnym w 3mieście, siarkowy stężony CZ, azotowy stężony CZ i solny stężony CZ tylko na dowód
. A "na działalność" to jakiś wymysł i polityka firmy, dupochronka w sumie. Firmy mają obowiązek ewidencji sprzedaży, czyli spisywania danych. W razie gdybym kwas azotowy kupił nie do odzyskiwania srebra/złota, a do nitrowania trotoluenu musi to być w rejestrze gdzie toto kupiłem. "Tylko dla firm" to poważna nadinterpretacja przepisów, nieistnieje ani w prawie Polskim (od 2002 roku zdaje się) ani UE ograniczenie "tylko dla działalności". Zgodnie z załącznikiem XIV rozporządzenia REACH istnieje tylko wąska lista substancji, które wymagają specjalnych zezwoleń, tych bez działalności i zezwolenia naturalnie już nie kupimy.
No i jakiś czas temu była afera, bo nawet cyjanek kupuje się na dowód i oświadczenie/ że nie planuje się popełnić przestępstwa ani zamachu terrorystycznego (śmiechłem strasznie).
Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że osoba fizyczna i osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą, nie różnią się niczym w kwestii przepisów innych niż skarbowe. To nie jest spółka zoo żeby miała inną osobowość prawną.