Wykrojnik do kółek
Wykrojnik do kółek

Wojtek, nie chcę się wtrącać, ale chyba zbyt mała dokładność w wykonaniu narzędzia. W metalu raczej się
nie sprawdzi. Zawsze można podejść do szewca, czy kaletnika z kawałkiem blachy. Gorzej jak se spieprzy narzędzie 

(10-09-2017, 02:37 PM)kriss Wojtek, nie chcę się wtrącać, ale chyba zbyt mała dokładność w wykonaniu narzędzia. W metalu raczej się
nie sprawdzi. Zawsze można podejść do szewca, czy kaletnika z kawałkiem blachy. Gorzej jak se spieprzy narzędzie
(10-09-2017, 02:37 PM)kriss Wojtek, nie chcę się wtrącać, ale chyba zbyt mała dokładność w wykonaniu narzędzia. W metalu raczej się
Za tą kasę zawsze można poeksperymentować. 

Wszystko pięknie na pewno się przyda, tylko że pytam czy coś polecacie i gdzie a tu emalia i Słodowy 
Powracając do tematu....
Amazon mi odpadł, zniechęciło mnie dodatkowe 100$ za wysyłkę które wyskoczyło przy finalizacji zamówienia.. shipping free - w środy o 16 przy pełni księżyca i nie do polszy
wyszperałem producentów, oferty podobne, ceny też... i stoję w miejscu.
ikohe, rodent, pepe, swanstrom, durston, dutche.... jeszcze jakiś producent?

za wejście w temat. Ja używam wykrojników robionych przez narzędziowców
Zawsze możesz podejść do jakiegoś miejscowego narzędziowca
Sorry 
za wejście w temat. Ja używam wykrojników robionych przez narzędziowców
wieki temu. Tu nie pomogę
Zawsze możesz podejść do jakiegoś miejscowego narzędziowca
i popytać. Ci co mi kiedyś robili rzucali symbolami materiałów jak my rozmawiamy o srebrze
czy złocie. Wykrojniki do dziś działają, mimo, że wycinałem na nich kółka z nierdzewki ponad
1 milimetrowej grubości i średnicy 2 cm, dużym młotem. 

GRAWERka - pojedynczy wykrojnik? czy to jest blok z wykrojnikami? chociaż śmierdzi mi to moimi hinduskimi puncynami (miałem zestaw za puncyn z płaską anką - krzywe, poobijane, i miękkie- na początek były ale ogólnie to wywalone pieniądze w ganges)
I nie przepraszaj, gaduła jesteś i tyle 
kriss - nie pomyślałem o tym, znam zakład z siwiejącymi specami.. obawiam się tylko że ich wiedza i czas są w dzisiejszych czasach więcej warte, niż ta seryjna produkcja z usa - anio było by gdyby nie dostawa....
Dopytanie mam jeszcze takie technologiczne.
Który typ samego bloku wykrojnika wybierać? ma to większe znaczenie dla żywotności?
(wrzucam fotki dla zobrazowania o co mi chodzi)
Ps. Cactoos by doradził kupić ploter z plazmą ale nie mam miejsca