Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM PYTANIA - OGŁOSZENIA Wykrojnik do kółek

Wykrojnik do kółek

Wykrojnik do kółek

Strony (3): Wstecz 1 2 3 Dalej
GRAWERka
Platynowy
477
10-09-2017, 02:34 PM
(10-09-2017, 02:27 PM)kolorowy Do blach 0.1 czy 0.2 mm kup sobie cęgi do robienia dziurek w paskach tam chyba jest z pięć rozmiarów od 1-5 mm

super pomysł !!!!! dzięki już szukam

Pozdrawiam.
GRAWERka
10-09-2017, 02:34 PM #12

(10-09-2017, 02:27 PM)kolorowy Do blach 0.1 czy 0.2 mm kup sobie cęgi do robienia dziurek w paskach tam chyba jest z pięć rozmiarów od 1-5 mm

super pomysł !!!!! dzięki już szukam

Pozdrawiam.

kriss
Diamentowy
2,208
10-09-2017, 02:37 PM
Wojtek, nie chcę się wtrącać, ale chyba zbyt mała dokładność w wykonaniu narzędzia. W metalu raczej się
nie sprawdzi. Zawsze można podejść do szewca, czy kaletnika z kawałkiem blachy. Gorzej jak se spieprzy narzędzie ZąbkiZąbki

Świat jest pełen nieograniczonej wiedzy. Naszym zadaniem jest jej zdobywanie i dzielenie się z innymi  http://www.krissart.pl/
kriss
10-09-2017, 02:37 PM #13

Wojtek, nie chcę się wtrącać, ale chyba zbyt mała dokładność w wykonaniu narzędzia. W metalu raczej się
nie sprawdzi. Zawsze można podejść do szewca, czy kaletnika z kawałkiem blachy. Gorzej jak se spieprzy narzędzie ZąbkiZąbki

Świat jest pełen nieograniczonej wiedzy. Naszym zadaniem jest jej zdobywanie i dzielenie się z innymi  http://www.krissart.pl/

kolorowy
Platynowy
666
10-09-2017, 02:43 PM
(10-09-2017, 02:37 PM)kriss Wojtek, nie chcę się wtrącać, ale chyba zbyt mała dokładność w wykonaniu narzędzia. W metalu raczej się

Napisałem o grubości blachy do 0.2 mm srebrnej  
da radę kiedyś to praktykowałem pod blachę można na upartego podłożyć jakąś kartkę z bloku żeby lepiej szło 
blacha odpuszczona , nie widziałem narzędzia z linku to przykład , możliwe że to z linku nie wytnie więcej jak 5 kółek i coś się pognie .
kolorowy
10-09-2017, 02:43 PM #14

(10-09-2017, 02:37 PM)kriss Wojtek, nie chcę się wtrącać, ale chyba zbyt mała dokładność w wykonaniu narzędzia. W metalu raczej się

Napisałem o grubości blachy do 0.2 mm srebrnej  
da radę kiedyś to praktykowałem pod blachę można na upartego podłożyć jakąś kartkę z bloku żeby lepiej szło 
blacha odpuszczona , nie widziałem narzędzia z linku to przykład , możliwe że to z linku nie wytnie więcej jak 5 kółek i coś się pognie .

tatarata
Platynowy
272
10-09-2017, 02:51 PM
Ołów można też kupić u wulkanizatora gdzie wyważają koła  :-)
tatarata
10-09-2017, 02:51 PM #15

Ołów można też kupić u wulkanizatora gdzie wyważają koła  :-)

kriss
Diamentowy
2,208
10-09-2017, 02:59 PM
Za tą kasę zawsze można poeksperymentować. Ząbki

kriss
10-09-2017, 02:59 PM #16

Za tą kasę zawsze można poeksperymentować. Ząbki

szrapnel
Platynowy
302
10-09-2017, 03:09 PM
Wszystko pięknie na pewno się przyda, tylko że pytam czy coś polecacie i gdzie a tu emalia i Słodowy Uśmiech

Powracając do tematu....
Amazon mi odpadł, zniechęciło mnie dodatkowe 100$ za wysyłkę które wyskoczyło przy finalizacji zamówienia.. shipping free - w środy o 16 przy pełni księżyca i nie do polszy
wyszperałem producentów, oferty podobne, ceny też... i stoję w miejscu.

ikohe, rodent, pepe, swanstrom, durston, dutche.... jeszcze jakiś producent?
szrapnel
10-09-2017, 03:09 PM #17

Wszystko pięknie na pewno się przyda, tylko że pytam czy coś polecacie i gdzie a tu emalia i Słodowy Uśmiech

Powracając do tematu....
Amazon mi odpadł, zniechęciło mnie dodatkowe 100$ za wysyłkę które wyskoczyło przy finalizacji zamówienia.. shipping free - w środy o 16 przy pełni księżyca i nie do polszy
wyszperałem producentów, oferty podobne, ceny też... i stoję w miejscu.

ikohe, rodent, pepe, swanstrom, durston, dutche.... jeszcze jakiś producent?

kriss
Diamentowy
2,208
10-09-2017, 03:22 PM
Sorry ZąbkiZąbki za wejście w temat. Ja używam wykrojników robionych przez narzędziowców
wieki temu. Tu nie pomogę Smutny Zawsze możesz podejść do jakiegoś miejscowego narzędziowca
i popytać. Ci co mi kiedyś robili rzucali symbolami materiałów jak my rozmawiamy o srebrze
czy złocie. Wykrojniki do dziś działają, mimo, że wycinałem na nich kółka z nierdzewki ponad
1 milimetrowej grubości i średnicy 2 cm, dużym młotem. Uśmiech

kriss
10-09-2017, 03:22 PM #18

Sorry ZąbkiZąbki za wejście w temat. Ja używam wykrojników robionych przez narzędziowców
wieki temu. Tu nie pomogę Smutny Zawsze możesz podejść do jakiegoś miejscowego narzędziowca
i popytać. Ci co mi kiedyś robili rzucali symbolami materiałów jak my rozmawiamy o srebrze
czy złocie. Wykrojniki do dziś działają, mimo, że wycinałem na nich kółka z nierdzewki ponad
1 milimetrowej grubości i średnicy 2 cm, dużym młotem. Uśmiech

GRAWERka
Platynowy
477
10-09-2017, 03:44 PM
(10-09-2017, 03:09 PM)szrapnel Wszystko pięknie na pewno się przyda, tylko że pytam czy coś polecacie i gdzie a tu emalia i Słodowy Uśmiech

Przepraszam. :-)
Ja kupiłem 3 dni temu Chiński w promocji za 140 zł i jak pisałem wyżej jest całkiem ok.

Jeszcze raz sorki :-)

Pozdrawiam.
GRAWERka
10-09-2017, 03:44 PM #19

(10-09-2017, 03:09 PM)szrapnel Wszystko pięknie na pewno się przyda, tylko że pytam czy coś polecacie i gdzie a tu emalia i Słodowy Uśmiech

Przepraszam. :-)
Ja kupiłem 3 dni temu Chiński w promocji za 140 zł i jak pisałem wyżej jest całkiem ok.

Jeszcze raz sorki :-)

Pozdrawiam.

szrapnel
Platynowy
302
10-09-2017, 05:27 PM
GRAWERka - pojedynczy wykrojnik? czy to jest blok z wykrojnikami? chociaż śmierdzi mi to moimi hinduskimi puncynami (miałem zestaw za puncyn z płaską anką - krzywe, poobijane, i miękkie- na początek były ale ogólnie to wywalone pieniądze w ganges)
I nie przepraszaj, gaduła jesteś i tyle Puść oczko

kriss - nie pomyślałem o tym, znam zakład z siwiejącymi specami.. obawiam się tylko że ich wiedza i czas są w dzisiejszych czasach więcej warte, niż ta seryjna produkcja z usa - anio było by gdyby nie dostawa....

Dopytanie mam jeszcze takie technologiczne.
Który typ samego bloku wykrojnika wybierać? ma to większe znaczenie dla żywotności?
(wrzucam fotki dla zobrazowania o co mi chodzi)

Ps. Cactoos by doradził kupić ploter z plazmą ale nie mam miejsca Puść oczko
Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-2017, 05:29 PM przez szrapnel.
Załączone pliki
Miniatury

szrapnel
10-09-2017, 05:27 PM #20

GRAWERka - pojedynczy wykrojnik? czy to jest blok z wykrojnikami? chociaż śmierdzi mi to moimi hinduskimi puncynami (miałem zestaw za puncyn z płaską anką - krzywe, poobijane, i miękkie- na początek były ale ogólnie to wywalone pieniądze w ganges)
I nie przepraszaj, gaduła jesteś i tyle Puść oczko

kriss - nie pomyślałem o tym, znam zakład z siwiejącymi specami.. obawiam się tylko że ich wiedza i czas są w dzisiejszych czasach więcej warte, niż ta seryjna produkcja z usa - anio było by gdyby nie dostawa....

Dopytanie mam jeszcze takie technologiczne.
Który typ samego bloku wykrojnika wybierać? ma to większe znaczenie dla żywotności?
(wrzucam fotki dla zobrazowania o co mi chodzi)

Ps. Cactoos by doradził kupić ploter z plazmą ale nie mam miejsca Puść oczko

Załączone pliki
Miniatury

Strony (3): Wstecz 1 2 3 Dalej
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości