Emalierstwo
Emalierstwo
(08-29-2017, 02:24 PM)kriss Dzięki Leszek. Białą już przerabiałem i przy srebrnych drutach przebarwia się
(08-29-2017, 02:24 PM)kriss Dzięki Leszek. Białą już przerabiałem i przy srebrnych drutach przebarwia się
Wygrzewasz palnikiem aż powierzchnia się utleni i później wytrawiasz w kwasie siarkowym, cytrynowym itp. Czynnośc powatrzasz kilka razy aby uzyskac "grubą" warstwę czystego srebra na powierzchni wyrobu. Wiesz, że jest skończone gdy podgrzany przedmiot nie utlenia się tylko pozostaje biały i matowy. Pomiędzy trawieniem a wygrzewaniem, niektórzy zalecają szczotkowanie mosiężną szczotką.
Zagląda, zagląda, ale po co się produkować bez potrzeby jak wszyscy kupują maseczki. Gdyby były ze srebra lub złota, to co innego. Sam bym je ozdobił emalią 

Zbieram dalej na różne różności i zabaweczki 
Dzień dobry!!! A widzisz! ! Jest luka w asortymencie!!!! Korzystaj 
No fakt. Świat stanął na głowie i masa branż dostaje po d...
Z drugiej strony jest czas na robienie tego co chodzi nam po głowie i na co ciągle nie było czasu. Tylko u niektórych gorzej z motywacją. 
Targi się nie odbyły, walcarki na którą się nastawiałam nie kupiłam, wszystko odwleczone w czasie....
Zbieram dalej na różne różności i zabaweczki 
A Leszek jeszcze działa emaliersko?
Działa ale z tego co wiem, to na wyższym poziomie. Do maluczkich już nie ma czasu zajrzeć