Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM PYTANIA - OGŁOSZENIA gdzie mogę kupić kamień probierczy i odczynniki ?

gdzie mogę kupić kamień probierczy i odczynniki ?

gdzie mogę kupić kamień probierczy i odczynniki ?

zxor
Miedziany
1
02-14-2012, 02:15 PM
Witam wszystkich na forum.

Chciał bym mieć podstawowe narzędzie do sprawdzania próby.

Takie komplety znajduje w super cenach na ebay'u ale tylko w USA, rzadziej Francja i UK. W Polsce nie wiem gdzie kupić

chętnie gdzieś z okolic warszawy. a jak nie to jakkolwiek.

p.s. co myśleć o testerach elektronicznych ?

pozdrawiam
Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-14-2012, 02:24 PM przez zxor.
zxor
02-14-2012, 02:15 PM #1

Witam wszystkich na forum.

Takie komplety znajduje w super cenach na ebay'u ale tylko w USA, rzadziej Francja i UK. W Polsce nie wiem gdzie kupić

pozdrawiam

Emmix
Świeży właściciel lutownicy
372
02-14-2012, 06:39 PM
Z tymi super cenami bywa różnie, ale problemów zbyt wielu z zakupem nie ma.
Zobacz na przykład tu:
kamień probierczy
ciecz probiercza

Jest w Polsce kilka sklepów jubilerskich i w zasadzie wystarczy, że sprawdzisz 2-3 sklepy. Jeśli nie mają tego co potrzebujesz dzwoń do nich, na pewno Ci pomogą.
(I będą mniej złośliwi ode mnieUśmiech
Emmix
02-14-2012, 06:39 PM #2

Z tymi super cenami bywa różnie, ale problemów zbyt wielu z zakupem nie ma.
Zobacz na przykład tu:
kamień probierczy
ciecz probiercza

Jest w Polsce kilka sklepów jubilerskich i w zasadzie wystarczy, że sprawdzisz 2-3 sklepy. Jeśli nie mają tego co potrzebujesz dzwoń do nich, na pewno Ci pomogą.
(I będą mniej złośliwi ode mnieUśmiech

krit6
Kryształowy
3
02-14-2012, 07:12 PM

(02-14-2012, 02:15 PM)zxor Witam wszystkich na forum.

pozdrawiam

Jest w Częstochowie hurtownia, i oni tam mają wszystko dla jubilerów, od narzędzi ręcznych, urządzeń i maszyn mechanicznych oraz chemię. Spróbuję przesłać Ci link, pobierz sobie ich katalog z narzędziami, i tam na str 18 będziesz miał wszystko. Ja na tym kompletnie się nie znam, ale to będzie to.
http://e-pat.pl/pl/content/7-pobierz-katalog
Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-15-2012, 10:10 PM przez Michal.
krit6
02-14-2012, 07:12 PM #3

(02-14-2012, 02:15 PM)zxor Witam wszystkich na forum.

pozdrawiam

Jest w Częstochowie hurtownia, i oni tam mają wszystko dla jubilerów, od narzędzi ręcznych, urządzeń i maszyn mechanicznych oraz chemię. Spróbuję przesłać Ci link, pobierz sobie ich katalog z narzędziami, i tam na str 18 będziesz miał wszystko. Ja na tym kompletnie się nie znam, ale to będzie to.
http://e-pat.pl/pl/content/7-pobierz-katalog

02-15-2012, 12:00 PM
Testery? Hmmm... dobre, ale tylko człowiek może logicznie zinterpretować wyniki innych badań, np oględzin. Moja znajoma posiada tego typu tester i mówi że poprawność badania moissanit/diament jest 85%. Zawsze zostaje te 15% niepewności.

Zajrzyj do mojego antykwariatu IMARI - antyki i design
Przemek
02-15-2012, 12:00 PM #4

Testery? Hmmm... dobre, ale tylko człowiek może logicznie zinterpretować wyniki innych badań, np oględzin. Moja znajoma posiada tego typu tester i mówi że poprawność badania moissanit/diament jest 85%. Zawsze zostaje te 15% niepewności.

Zajrzyj do mojego antykwariatu IMARI - antyki i design

body_joe
Miedziany
2
07-24-2013, 09:17 AM
Witam
Wszelkie odczynniki i ciecze probiercze razem z kamienień można kupić w Hurtowni w Gdańsku Hurtownia Barbara, http://www.barbara.com.pl/ tel. 583446095
body_joe
07-24-2013, 09:17 AM #5

Witam
Wszelkie odczynniki i ciecze probiercze razem z kamienień można kupić w Hurtowni w Gdańsku Hurtownia Barbara, http://www.barbara.com.pl/ tel. 583446095

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości