Przeróbka.
Przeróbka.
Witam, posiadam obraczke o wadze 6 gram. Rozmiary: szerokosc 6mm, średnica okolo 21- 22 mm po wewnatrz. I teraz moje pytanie czy da rade przerobic je na dwie obraczki mniejsze i węższe? jesli jest taka mozliwosc to co da sie z niej zrobic? Jakie rozmiary mozna max uzyskać? pozdrawiam i dziekuje za pomoc.
.
Witam, można np. z tej jednej zrobić dwie ''delikatniejsze'' obrączki szerokości 3-4mm płaskie lub półokrągłe i wadze do 2,5 gram.
Zalezy mi na tym zeby nie zostac oszukanym, jeden miastowy jubiler powiedzial ze nie da rady z tej jednej nic podwojnego zrobic co mi sie nie spodobalo. Jak sie okazuje da rade. Musze jeszcze przejsc w pare miejsc i sie rozeznac. Prosze jeszcze o inne propozycje bo jestem "zielony" w tym temacie. Dzieki wielkie.
Na upartego możesz dac do rafinacji...odzyskasz czyste złoto i zrobią ci stop jaki chcesz, pytasz jakie rozmiary można zrobić, zakładamy ze obrączka ma wysoką próbę , jesli rafinacja + niska próba nowych obrączek to możesz zrobiś naprawde szerokie obrączki.