Naturalny Tanzanit - sprzedam
Naturalny Tanzanit - sprzedam
geraldzie- no własnie oświecili Cie przedmówcy, już nie chiałem komentować tego co napisałeś ze nie ma sensu pisać o sobie,bo jakbym był złośliwy to bym napisał coś w rodzaju: jasne nie ma sensu , nie ma to kupowac kamienie od gościa co najpierw oferuje coś na forum a nie powie jaka firma za nim stoi, albo kim jest, wlasnie to ze jesteś z jakiejś firmy, może i będącej długo na rynku, nie wiem nie znam sie na kamieniach , to już jest jakaś rekomendacja, i własnie prędzej bym kupił kamień od przedstawiciela firmy niż od zakapturzonego jegomoscia oferującego kamienie tanio tanio....
jakiś czas temu szukałem ładnego opala dla mojej ukochanej na zawieszkę...i wiesz co? odpusciłem wszystkie oferty z alegro, mimo ze kamienie ładne były i ceny niższe , ale opisy były dziwne ,niekonkretne, brak danych sprzedającego, coś na zasadzie...zapłać, kamień ładny, ja wysle za 5 dni bo mieszkam w niemczech, itp.
Tak samo odebrałem twój 1 post.
Chcecie walczyć o klienta? chcecie dobrej reklamy-bo ta akcja to raczej antyreklama i sprzeczna z zasadami rynku i sprzedarzy była- to obniżceie ceny.
Chcąc nie chcąc wywołaliśmy pewną dyskusję i w sumie o to chodziło, aby otrzymać pewien feedback.
Jeżeli chodzi o mnie jestem osobą prywatną. Do Tanzanii jeżdzę kilka razy do roku. Ponieważ mam
już wyrobione znajomości jeżeli chodzi o dealerów w Tanzanii to poprostu chciałem się rozeznać
jak wygląda polski rynek b2c i b2b.
Zastanawiałem się nad sprowadzeniem większy ilości tych kamieni oraz takich larytasów jak różowy
czy też zielony Tanzanite.
Chciałbym Was podpytać jak uważacie czy popyt na te kamienie wśród jubilerów (a ostatecznie wśród
klinetów indywidualnych) jest duży? Jak to wygląda z waszej perspektywy? Czy wogle ktoś z Was
byłby zainteresowany kupnem tych kamieni?
,mało mnie to obchodzi co pomyślisz, napisze co myśle, jesli chodziło ci o fedback- zwrotną info, to dostałeś i guzik z tego wykorzystałeś, nie pofatygowałeś sie nawet żeby dać porządne zdjecia, nie pisz nawet że nie macie czym robić bo to tylko będzie jeszcze smieszniejsze niż pseudo reklama jaką zastosowałeś w 1 poście
byle aparat z obcją makro i można strzelić takie foty ze hoho.
to ci powiem że to nieprofesjonalne i czyste cwaniactwo nie mówiąc o zupełnym....hm nie wiem jak to nazwać... robieniu z ludzi debili..?
.Chodziło o dyskusje o twoich kamyczkach?
Może dostane ostrzeżenia a może ktoś podbije mi reputacje na plus
,mało mnie to obchodzi co pomyślisz, napisze co myśle, jesli chodziło ci o fedback- zwrotną info, to dostałeś i guzik z tego wykorzystałeś, nie pofatygowałeś sie nawet żeby dać porządne zdjecia, nie pisz nawet że nie macie czym robić bo to tylko będzie jeszcze smieszniejsze niż pseudo reklama jaką zastosowałeś w 1 poście
byle aparat z obcją makro i można strzelić takie foty ze hoho.
Odbieram twoje działania na zasadzie...gwiazdek telewizji... niech mówią, nawet źle ale niech nie przekręcają nazwiska... czytaj niech toczy sie dyskusja o tym jak zaoferowałem kamienie, dobrze czy źle ale jestem na świeczniku
to ci powiem że to nieprofesjonalne i czyste cwaniactwo nie mówiąc o zupełnym....hm nie wiem jak to nazwać... robieniu z ludzi debili..?
czytaj: zaoferowałem licząc na odzew, dostałem informacje co mam poprawić, i jak lepiej -jaśniej- zaoferować towar, ale mam to w nosie i dalej bede sobie pisał i udając ze nie wiem o co chodzi bede oferował kamyczki i pytał czy są na nie chętni.
porażka reklamowa jednym słowem, antyreklama pełną gębą i nawet jesli bede miał zamówienie na kamień i oprawę to od takiego człowieka / firmy nie kupie -proste prawa rynku i normalnego traktowania ludzi
.
Bez obrazy bart ale chyba dalej żyjesz w latach 90tych

Gerald, a Ty startujesz z tym wyjątkowym i oryginalnym tanzanitem "najlepszej jakości" do milionów gospodyń domowych i ich rozkapryszonych dzieci czy do wąskiej grupy znawców/specjalistów?
Bo podejście marketingowe masz faktycznie wprost z promocji płatków śniadaniowych.
Jakość i styl reklamy przede wszystkim dobieramy do targetu. 
Ale przecież o marketingu sam wiesz więcej 
Też fioletowy.Nie podałeś najważniejszej informacji kamieniu. Ceny.
Bo tanzanitów na rynku jest sporo. Choćby na allegro. Fakt, większość mniejszych.
Ale jeśli inwestować, to raczej w diamenty, bo fioletowe kamyczki co prawda śliczne, lecz mało popularne.
A do biżuterii można dać ametyst
Też fioletowy.
I widocznie na Allegro Ci te kamienie nie schodzą, więc zapewne masz za dużą cenę.
stary ramol, wyszkolony przez 4 - ech maystrow (od kazdego cos innego
), nie jestem artysta;(, mialem 8 lat przerwy w zawodzie, ...mam zamiar wrocic
20 lat praktyki. to tyle
hmm, facet byl u zlotnikow i takiej jakosci nigdzie nie widzial..bla bla bla. Tanzanit spada z ceny i to mocno od paru lat, a gosc szuka frajerow. wg. fotki, to dla mnie szafir - syntetyk. Owszem, mozna sie umowic, ale u gemmologa. A tak wogole to tanzanit.... dla mnie to taki ametyst, ktory nie ma wielkiego wziecia.
Witam was serdecznie, jestem Tutek
stary ramol, wyszkolony przez 4 - ech maystrow (od kazdego cos innego
), nie jestem artysta;(, mialem 8 lat przerwy w zawodzie, ...mam zamiar wrocic
20 lat praktyki. to tyle
ps. przepraszam za nie manie polskiej czcionki, i za wejscie z pompa
. Jeżeli chodzi o cenę to kamienie które są prównywalneCzy stylem i jakością reklamy przedewszystkim doceramy do targetu? Nie sądze, gdyby tak było
dalej królowałaby telewizja a social media nie przezywały by takiego boomu.
Emmix, pierwsze rozsądne pytanie
. Jeżeli chodzi o cenę to kamienie które są prównywalne
jakościowo, sprzedawały się w Tanzanii po 600$ lub więcej za ct. Ceną wyjściowa którą proponuję to 500$.
Oglądałem aukcje na allegro i te kamienie są bardzo słabe. W takim kolorze można już w Tanzanii kupić
ct za 100-150$. Bez porównania. Wysoka jakość niestety wiąże się z ceną.
Tutek, dziękuję za wypowiedź jednak ale nie wiem czy zdażyło Ci się oglądać Tanzanite na żywo.
Ametyst wygląda zupełnie inaczej.
mr. "sprzedam brylanty, korundy i Tanzańczyków najwyższej klasy"
skończ waść wstydu sobie oszczędź.
nudne się to robi, nic nie wnosi.
...nie ważne jaka reklama byle by mówiono? czerpiesz przykład z amber gold? - temat na ustach milionów, świetny pr, wszyscy wiedza o kogo chodzi, z taka reklama świetlana przyszłość firmy się maluje.
powodzenia(sarkazm)
wnioskuje o zamkniecie.

(09-02-2012, 08:28 AM)Gerald32 Czy wogle ktoś z Was
Fajnie że coraz więcej polaków jeździ w różne zakątki świata szkoda że jednak że tak łatwo dają się naciągnąć na super okazje!!!
Ja takich klientów nazywam „turystami”
Są coraz powszechniejsi ostatnio robiłem pierścionek z białego złota do białego „szmaragdu” i nijak nie mogłem wytłumaczyć że kamień w kolorze cyrkonii nie może być szmaragdem nawet gdyby był białym berylem i nic nie dało pokazywanie mądrych książek bo to kupione gdzieś tam i Oni powiedzieli......
Najważniejsze że pierścionek się podobał.

Ale żeby nie było całkiem od tematu:
(09-02-2012, 08:28 AM)Gerald32 Czy wogle ktoś z Was