Gdzie sprzedac zloto i po ile
Gdzie sprzedac zloto i po ile
Witam,
jak widzicie jestem nowy na forum i nie wiem czy dobrze trafilem ale sie okaze ...
mam mozliwosc otwarcia lombardu w miejscu gdzie juz kiedys byla taka dzialnosc. Jak udalo mi sie zebrac informacje czesto gesto ludzie nie odbieraja zastawionych rzeczy i czesto sa to zlote pierscionki lancuszki itp itp ... Gdzie ewentulanie mozna sie regularnie pozbywac takiej bizuteri zlotej, chcac uzyskac w miare mozliwosci najlepsze ceny? Wiadomo ze nie chce tego sprzedawac w cenach jak u jubilerow ale oczywiste tez chyba ze cena zlomu mnie nie interesuje. Licze na pomoc WEasza i ewentualne sugestie.
Pozdrawiam
Witam, złoto które stanie się Twoją własnością gdy ktoś tego nie wykupi możesz sprzedać u siebie w lombardzie po ''korzystniejszej'' cenie w porównaniu do salonów jubilerskich lub na portalach aukcyjnych (warto tak zrobić gdy są ładne wyroby) lub dogadać się z innym jubilerem lub poprostu sklepem. Warto czasami rozważyć renowacje biżuterii typu czyszczenie i poler. Jeśli chciałbyś sprzedać jako surowiec pamiętaj że w skupie odliczana jet masa kamienia gdy występują w wyrobie i dostaniesz pieniądze tylko za samo złotko. Pozdrawiam.
Dziki za podpowiedzi. :-) ale to nie do konca rozwiazuje moje problemy. w mojej miejsowaosci jubilerzy skupuja zlom w cenie ok 50 zl wiec w lombardzie placa 50 - 60 zl zastawiajac cos w formie zastawu a wiem tez z lombardu ze podobno jak ludzie przychadza i chca cos kupic to 80 zloty jest dla nich rozbojem w bialy dzien. wiec zakladajac ze ludzie nie beda wykupywali i i ja zostane z wieksza iloscia zlota tylko sie zablokuje finansowo. Mysle ze jak bym znalazl jakiegos stalego odbiorce w cenie ok 90 zl bylo by to bardzo dobre rozwiazanie :-))))) i pozwalajace na wejscie w ten interes
nastały takie czasy że dużo ludzi chce szybko sprzedać złotko.Skupujesz po 50/55. Osobiście znam jeden kantor w Warszawie który płaci za 585 po 60/65 kwestia ile tego ci ludzie przyniosą miesięcznie. Oczywiście cena surowca cały czas rośnie. Niestety a może dla co niektórych stety
nastały takie czasy że dużo ludzi chce szybko sprzedać złotko.
Przeprowadziłem się ostatnio do Wrocławia a chciałbym spieniężyć moje sztabki. Interesuje mnie gdzie znajdę skup złota Wrocław,
to spore miasto a ja nie mam jeszcze rozeznania w terenie i nie wiem gdzie warto się udać z takimi rzeczami, żeby nie wyjść na tym jak Zabłocki na mydle. Czy możecie mi doradzić, gdzie się udać?
sam sobie odpowiedziałeś, wystarczyło wyszukać na tej stronie oddział:
Skup i sprzedaż złota i srebra we Wrocławiu
Dane kontaktowe
ul. Wita Stwosza 15a
50-136 Wrocław
tel.: +48 71 724 22 56
godziny pracy: 9:00 - 17:00
e-mail: kontakt@mennicawroclawska.pl
http://www.mennicawroclawska.pl/Mennica-...ol-35.html
Bardziej się opłaca sprzedać przez portale on-line, np http://www.xxxxxxxxxx/ Prowadzony przez profesjonalistów, sprawdzony i bezpieczny.
polecam 100%