Rozmiar pierscionka
Rozmiar pierscionka
Nie mam teraz przed sobą stożka miarowego ale to chyba ok rozmiaru ...
znalazłem:
japońska 9 to nasze 15,7
a tu >>> konwerter rozmiarów pierścionków
Ale o co chodzi ?
Podałem mu średnicę bo chyba dla laika to jest najbardziej zrozumiałe. Nie każdy rodzi się z ryglem miarowym w ręce.
Dodałem też link do konwertera rozmiarów bo taka japońska 9 to już w USA jest 5. Warto wiedzieć, nie ?
Rozumiem, że Szanowni Koledzy wiedzieli jakie oznaczenia stosują Japończycy a jakie Koreańczycy północni, ale ja nie.
Kilka lat przepracowałem w usługach złotniczych i nie spotkałem się aby klientka powiedziała, że nosi rozmiar 9 - zawsze 15, 16, 17 itd.
Słaniam się w ukłonach.
(11-15-2013, 12:15 PM)cactoos Kilka lat przepracowałem w usługach złotniczych i nie spotkałem się aby klientka powiedziała, że nosi rozmiar 9 - zawsze 15, 16, 17 itd.
Słaniam się w ukłonach.
Po co te nerwy każdy może się pomylić. Tak ciężko przyznać się do pomyłki? Nawet jeśli to tylko „niedopowiedzenie”.
Podałeś dwa numery 9=15.7 nie sugerując że to 15.7 to średnica. Dla laika to tak wygląda. Przecież 9 to rozmiar a nie średnica.
(11-15-2013, 12:15 PM)cactoos Kilka lat przepracowałem w usługach złotniczych i nie spotkałem się aby klientka powiedziała, że nosi rozmiar 9 - zawsze 15, 16, 17 itd.
Słaniam się w ukłonach.
) a więc trudno mi było określić, czy 15,7 to jest nasza 9 czy już może 10. Cóż więcej ponad podaniem linka do ogólnoświatowego konwertera rozmiarów pierścionków mogłem jeszcze zrobić ? Wiem, wiem, mogłem pojechac do firmy po rygiel Jakie nerwy? Jakie pomyliłeś? Napisałem przecież, że nie mam rygla przed oczami ( w domu nie używam
) a więc trudno mi było określić, czy 15,7 to jest nasza 9 czy już może 10. Cóż więcej ponad podaniem linka do ogólnoświatowego konwertera rozmiarów pierścionków mogłem jeszcze zrobić ? Wiem, wiem, mogłem pojechac do firmy po rygiel ![]()
No i nie dodałem "mm" a autor pytania zapewne dzisiaj błądzi we mgle szukając rozmiaru piętnaście i siedem dziesiątych
"I piętnaście koma siedem szukał będziesz!
Nie koma sześć i nie koma osiem!
Koma siedem będzie liczbą twoją!"
![]()