Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM PYTANIA - OGŁOSZENIA Rozmiar pierscionka

Rozmiar pierscionka

Rozmiar pierscionka

Strony (2): Wstecz 1 2
Imenoq
Platynowy
539
11-15-2013, 02:58 PM
Parę lat temu robiłem pierścionek zaręczynowy dla japonki, a właściwie dla klienta który wywiózł go do Japonii dla narzeczonej.
Dlatego trochę się interesowałem.
Potem robiłem im obrączki ale to już byli razem u mnie na pomiarze.
Imenoq
11-15-2013, 02:58 PM #11

Parę lat temu robiłem pierścionek zaręczynowy dla japonki, a właściwie dla klienta który wywiózł go do Japonii dla narzeczonej.
Dlatego trochę się interesowałem.
Potem robiłem im obrączki ale to już byli razem u mnie na pomiarze.

cactoos
Diamentowy
1,585
11-15-2013, 03:29 PM
A ja nigdy. Wydawało mi się, że japońska 9 będzie odpowiadać amerykańskiej - w końcu system TV też mają identyczny (NTSC).Puść oczko
A tu siurpryza i nie. Nawiasem mówiąc, w samej Europie niezły burdel jest z tymi rozmiarami - Anglicy, Francuzi, Szwajcarzy , Niemcy i każdy ma inne oznaczenia.
A my jak Japończycy. Jednak jest coś na rzeczy z tą "drugą Japonią".Puść oczko
Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-15-2013, 03:30 PM przez cactoos.

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
cactoos
11-15-2013, 03:29 PM #12

A ja nigdy. Wydawało mi się, że japońska 9 będzie odpowiadać amerykańskiej - w końcu system TV też mają identyczny (NTSC).Puść oczko
A tu siurpryza i nie. Nawiasem mówiąc, w samej Europie niezły burdel jest z tymi rozmiarami - Anglicy, Francuzi, Szwajcarzy , Niemcy i każdy ma inne oznaczenia.
A my jak Japończycy. Jednak jest coś na rzeczy z tą "drugą Japonią".Puść oczko

Imenoq
Platynowy
539
11-15-2013, 03:48 PM
Mówiąc szczerze to ja tym przelicznikom nie ufałem i kazałem zmierzyć wewnętrzna średnicę dobrego pierścionka suwmiarką. Rozmarzony

Problemem jest też u nas brak normalizacji rygli miarowych bo często spotykam się z różnica nawet jednego rozmiaru przy innych ryglach niż "Rodent" Zły
Dlatego jak klientka mówi że "gdzieś" mierzyła i było dobre to nie znaczy że u mnie będzie tak samo , nie ma jak samemu zmierzyćRozmarzony
Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-15-2013, 03:49 PM przez Imenoq.
Imenoq
11-15-2013, 03:48 PM #13

Mówiąc szczerze to ja tym przelicznikom nie ufałem i kazałem zmierzyć wewnętrzna średnicę dobrego pierścionka suwmiarką. Rozmarzony

Problemem jest też u nas brak normalizacji rygli miarowych bo często spotykam się z różnica nawet jednego rozmiaru przy innych ryglach niż "Rodent" Zły
Dlatego jak klientka mówi że "gdzieś" mierzyła i było dobre to nie znaczy że u mnie będzie tak samo , nie ma jak samemu zmierzyćRozmarzony

cactoos
Diamentowy
1,585
11-15-2013, 04:24 PM
Od wielu lat nie mam do czynienia z usługami i co się z tym wiąże - z klientami.
Przenigdy nie chciałbym do tego wracać. Głównie dlatego, że estetyka klientek
nie wykraczała ( za mateczki komuny Puść oczko ) poza katalogi Wenza i Neckermanna,
a nawet zakłady robiliśmy, który z najszpetniejszych pierścionków będzie miał
największe wzięcie. A trzeba zaznaczyć, że poziom ówczesnego wychowania
plastycznego w szkołach, przewyższał dzisiejszy jak Giertych Kaczyńskiego wzrostem.

Co do rygli to fakt, różnią się przynajmniej o rozmiar w zależności od producenta.
Zależy jak Chińczykowi stożek na tokarce wyjdzie. Puść oczko

No i jeszcze trzeba wziąć poprawkę na to, że kobiecie palce czasem puchną a czasem nie.
Nie będę wnikał w przyczyny ale zdarzało mi się często, że zmierzony przed zleceniem
rozmiar, okazywał się po wykonaniu za duży albo za mały. Moja ówczesna dziewczyna
uświadomiła mnie, że to normalne i rano można mieć 9 a wieczorem już 10. Z wiekiem
te różnice są bardziej widoczne.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-15-2013, 04:33 PM przez cactoos.

cactoos
11-15-2013, 04:24 PM #14

Od wielu lat nie mam do czynienia z usługami i co się z tym wiąże - z klientami.
Przenigdy nie chciałbym do tego wracać. Głównie dlatego, że estetyka klientek
nie wykraczała ( za mateczki komuny Puść oczko ) poza katalogi Wenza i Neckermanna,
a nawet zakłady robiliśmy, który z najszpetniejszych pierścionków będzie miał
największe wzięcie. A trzeba zaznaczyć, że poziom ówczesnego wychowania
plastycznego w szkołach, przewyższał dzisiejszy jak Giertych Kaczyńskiego wzrostem.

Co do rygli to fakt, różnią się przynajmniej o rozmiar w zależności od producenta.
Zależy jak Chińczykowi stożek na tokarce wyjdzie. Puść oczko

No i jeszcze trzeba wziąć poprawkę na to, że kobiecie palce czasem puchną a czasem nie.
Nie będę wnikał w przyczyny ale zdarzało mi się często, że zmierzony przed zleceniem
rozmiar, okazywał się po wykonaniu za duży albo za mały. Moja ówczesna dziewczyna
uświadomiła mnie, że to normalne i rano można mieć 9 a wieczorem już 10. Z wiekiem
te różnice są bardziej widoczne.

Imenoq
Platynowy
539
11-15-2013, 04:41 PM
Ja pewnej kobiecie powiększałem chyba z 10 pierścionków srebro i złoto do 22 bo żaden nie wchodził by za parę miesięcy zmniejszać do 19 ???
Imenoq
11-15-2013, 04:41 PM #15

Ja pewnej kobiecie powiększałem chyba z 10 pierścionków srebro i złoto do 22 bo żaden nie wchodził by za parę miesięcy zmniejszać do 19 ???

Strony (2): Wstecz 1 2
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 2 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 2 gości