Problem z reperacjami
Problem z reperacjami
Często reperuję srebrne pierścionki i też często trafiam na klej. Ale juz mam dość kombinowania. Moze ktoś by mi powiedział jak taki klej rozpuścić. Czasem jest go tylko trochę i jakos sobie daję radę a teraz mam do reperacji pierścionek , piękny ale odpadł element i muszę wyjąć kamień żeby przylutować i niestety jest w w cardze bardzo dużo kleju, nie da się wydłubać. Czym to ewentualnie rozpuscić.Carga jest ozdobna i wygląda na to ze kamień nie jest zakuty a wklejony od dołu i co w takim razie , bardzo mnie taki klej denerwuje. Jeśli są na to jakieś sposoby to błagam powiedzcie.
No właśnie tak jest wklejone a palnikiem to po kamieniu się nie da to ametyst. No różne rzeczy przynoszą do reperacji. Może kamień wyleciał a właściciel go wziął na klej. No ale muszę to zrobić bo to stała klientka i szkoda bo pierścionek ładny. Może jeszcze ktoś ma pomysł.
(04-26-2013, 05:48 PM)magda No właśnie tak jest wklejone a palnikiem to po kamieniu się nie da to ametyst. No różne rzeczy przynoszą do reperacji. Może kamień wyleciał a właściciel go wziął na klej. No ale muszę to zrobić bo to stała klientka i szkoda bo pierścionek ładny. Może jeszcze ktoś ma pomysł.Ja to robię tak.
(04-26-2013, 05:48 PM)magda No właśnie tak jest wklejone a palnikiem to po kamieniu się nie da to ametyst. No różne rzeczy przynoszą do reperacji. Może kamień wyleciał a właściciel go wziął na klej. No ale muszę to zrobić bo to stała klientka i szkoda bo pierścionek ładny. Może jeszcze ktoś ma pomysł.Ja to robię tak.
(04-27-2013, 10:37 AM)kageki(04-26-2013, 07:45 PM)nordwind1 Naturalnie bursztynu w ten sposob nie odkleisz.
Bursztyn też się da, tylko trzeba ostrożnie z temp.
Najlepsza faktycznie opalarką, ale palnikiem tez można tylko po szynie delikatnie.
(04-27-2013, 10:37 AM)kageki(04-26-2013, 07:45 PM)nordwind1 Naturalnie bursztynu w ten sposob nie odkleisz.
Bursztyn też się da, tylko trzeba ostrożnie z temp.
Najlepsza faktycznie opalarką, ale palnikiem tez można tylko po szynie delikatnie.