Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM PYTANIA - OGŁOSZENIA rosyjska obrączka

rosyjska obrączka

rosyjska obrączka

Strony (9): Wstecz 1 3 4 5 6 7 9 Dalej  
cactoos
Diamentowy
1,585
10-13-2013, 08:05 PM
#41
(10-13-2013, 07:27 PM)Imenoq Ale jaki związek miałby działać na srebro w moczu??? Hmmm ciekawe?
Ja tego nie sprawdzałem, ale pamiętam takie sposoby zasłyszane od mojego mistrza.
Mocz rzeczywiście ma odczyn lekko kwaśny lub obojętny - do ph 7, czy 8 chyba. Jednak
zawiera wiele składników przemiany materii: jak białko, żółć i pewnie inne cholerstwa.
Myślę, ze taki koktail może srebro zabarwić jako że to metal wysoce reaktywny.
Trzeba będzie sprawdzić, chociaż obrzydliwy jestem.Puść oczko

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
cactoos
10-13-2013, 08:05 PM #41

(10-13-2013, 07:27 PM)Imenoq Ale jaki związek miałby działać na srebro w moczu??? Hmmm ciekawe?
Ja tego nie sprawdzałem, ale pamiętam takie sposoby zasłyszane od mojego mistrza.
Mocz rzeczywiście ma odczyn lekko kwaśny lub obojętny - do ph 7, czy 8 chyba. Jednak
zawiera wiele składników przemiany materii: jak białko, żółć i pewnie inne cholerstwa.
Myślę, ze taki koktail może srebro zabarwić jako że to metal wysoce reaktywny.
Trzeba będzie sprawdzić, chociaż obrzydliwy jestem.Puść oczko


"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski

halyna77
Złoty
92
10-13-2013, 08:28 PM
#42
Ja wierzę w takie metody .
mój magiczny pierścień właśnie w żółtku sie pławi xD
a ja ,,zaleje ,, chyba jakiegoś srebnego robaka Ząbki dla porównania
pzdr.
halyna77
10-13-2013, 08:28 PM #42

Ja wierzę w takie metody .
mój magiczny pierścień właśnie w żółtku sie pławi xD
a ja ,,zaleje ,, chyba jakiegoś srebnego robaka Ząbki dla porównania
pzdr.

cactoos
Diamentowy
1,585
10-13-2013, 08:41 PM
#43
Nie znalazłem w żółtku żadnych śladów siarki

Cytat: Jedno średniej wielkości jajko zawiera:
244 IU witaminy A,
69,5 mcg retinolu,
5,0 mcg beta karotenu,
4,5 mcg beta kryptoksantyny,
166 mcg luteiny + zeaksantyny,
17,5 IU witaminy D,
0,5 mg witaminy E,
0,1mcg witaminy K,
0,03 mg niacyny,
0,064 mg witaminy B1,
0,2 mg witaminy B2,
0,1 mg witaminy B6,
0,6 mcg witaminy B12,
23,5 mcg kwasu foliowego,
0,7 mg kwasu pantotenowego,
126mg choliny,
0,3 mg betainy,
26,5 mg wapnia,
0,9 mg żelaza,
6,0 mg magnezu,
95,5 mg fosforu,
67,0 mg potasu,
70,0 mg sodu,
0,6 mg cynku,
0,1 mg miedzi,
15,8 mcg selenu,
0,5 mcg fluoru.

więc jak się nie uda z żółtkiem, to trzeba będzie zapałek nastrugać.Uśmiech

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
cactoos
10-13-2013, 08:41 PM #43

Nie znalazłem w żółtku żadnych śladów siarki

Cytat: Jedno średniej wielkości jajko zawiera:
244 IU witaminy A,
69,5 mcg retinolu,
5,0 mcg beta karotenu,
4,5 mcg beta kryptoksantyny,
166 mcg luteiny + zeaksantyny,
17,5 IU witaminy D,
0,5 mg witaminy E,
0,1mcg witaminy K,
0,03 mg niacyny,
0,064 mg witaminy B1,
0,2 mg witaminy B2,
0,1 mg witaminy B6,
0,6 mcg witaminy B12,
23,5 mcg kwasu foliowego,
0,7 mg kwasu pantotenowego,
126mg choliny,
0,3 mg betainy,
26,5 mg wapnia,
0,9 mg żelaza,
6,0 mg magnezu,
95,5 mg fosforu,
67,0 mg potasu,
70,0 mg sodu,
0,6 mg cynku,
0,1 mg miedzi,
15,8 mcg selenu,
0,5 mcg fluoru.

więc jak się nie uda z żółtkiem, to trzeba będzie zapałek nastrugać.Uśmiech


"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski

halyna77
Złoty
92
10-13-2013, 08:44 PM
#44
a gdzie ja w Scotland zapałki kupie - moglam wczesniej dzialac z ta obraczka -niedawno w Poznaniu bylam
jakbym wiedziala to bym sie zaopatrzyla xD
halyna77
10-13-2013, 08:44 PM #44

a gdzie ja w Scotland zapałki kupie - moglam wczesniej dzialac z ta obraczka -niedawno w Poznaniu bylam
jakbym wiedziala to bym sie zaopatrzyla xD

cactoos
Diamentowy
1,585
10-13-2013, 08:56 PM
#45
Może kup miejscowego jabola.
Jak ma siary tyle co nasze, to się nada. Puść oczko

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
cactoos
10-13-2013, 08:56 PM #45

Może kup miejscowego jabola.
Jak ma siary tyle co nasze, to się nada. Puść oczko


"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski

Michal
Super Moderator
730
10-13-2013, 09:00 PM
#46
siarka z jajka pochodzi z bialek, jak sie ugotuje to sie rozloza.
Michal
10-13-2013, 09:00 PM #46

siarka z jajka pochodzi z bialek, jak sie ugotuje to sie rozloza.

halyna77
Złoty
92
10-13-2013, 09:01 PM
#47
hahaaah - nie próbowałam tutejszych ,,jabolków,, ale kto wie może by ,,sprawdził,, mój magiczny rosyjski ,,кольцo,,
I prawda wylazłaby ,,na wierzch ,,
halyna77
10-13-2013, 09:01 PM #47

hahaaah - nie próbowałam tutejszych ,,jabolków,, ale kto wie może by ,,sprawdził,, mój magiczny rosyjski ,,кольцo,,
I prawda wylazłaby ,,na wierzch ,,

cactoos
Diamentowy
1,585
10-13-2013, 09:12 PM
#48
Tutaj jest trochę o pożeraniu yayek srebrną łyżeczką i co z tego słonko widziało.Puść oczko

Tu klik > Yayko srebra killer
Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-13-2013, 09:13 PM przez cactoos.

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
cactoos
10-13-2013, 09:12 PM #48

Tutaj jest trochę o pożeraniu yayek srebrną łyżeczką i co z tego słonko widziało.Puść oczko

Tu klik > Yayko srebra killer


"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski

halyna77
Złoty
92
10-13-2013, 09:16 PM
#49
ciekawa dysputa Uśmiech-jutro sprawdze jak ,,mój skarb,, zareagował na to
na razie nic ,,go,, nie ruszyło Ząbki
halyna77
10-13-2013, 09:16 PM #49

ciekawa dysputa Uśmiech-jutro sprawdze jak ,,mój skarb,, zareagował na to
na razie nic ,,go,, nie ruszyło Ząbki

Imenoq
Platynowy
539
10-13-2013, 09:38 PM
#50
(10-13-2013, 08:41 PM)cactoos Nie znalazłem w żółtku żadnych śladów siarki

Sam nigdy nie sprawdzałem ale tak mówiono.

Piszą też:
cyt:
Wiadomo – do święconki i sałatek nadaje się tylko jajko na twardo. By było zdrowe, nie powinno się jednak gotować dłużej niż 10 minut. Po tym czasie traci prawie połowę witamin. W dodatku wokół żółtka powstaje zielonkawa otoczka – to związki siarki[1,4].


http://laboratoria.net/pl/artykul/13045.html
Imenoq
10-13-2013, 09:38 PM #50

(10-13-2013, 08:41 PM)cactoos Nie znalazłem w żółtku żadnych śladów siarki

Sam nigdy nie sprawdzałem ale tak mówiono.

Piszą też:
cyt:
Wiadomo – do święconki i sałatek nadaje się tylko jajko na twardo. By było zdrowe, nie powinno się jednak gotować dłużej niż 10 minut. Po tym czasie traci prawie połowę witamin. W dodatku wokół żółtka powstaje zielonkawa otoczka – to związki siarki[1,4].


http://laboratoria.net/pl/artykul/13045.html

Strony (9): Wstecz 1 3 4 5 6 7 9 Dalej  
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 2 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 2 gości