Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kilka nowych pomysłów
O wazki znalem, ale nie nazwisko. Uśmiech
A Pyra życiorys ma imponujący ale jak się spojrzy na tamta biżuterię to trochę nie pasuje do życiorysu.
Odpowiedz
(11-17-2014, 08:15 PM)kriss napisał(a): Z moich ostatnich robótek ręcznych. Od inspiracji przez projekt do realizacji. Pisałem o technikach zdobienia srebra i dla uzupełnienia zrobiłem pierścionek wykonany techniką młotkowania i kucia. Czekałem, aż ktoś z forumowiczów dorzuci coś swojego, ale była tylko polityka Ząbki

Projekt wstępny zainspirowany kwiatem Anemonu:

przygotowanie elementów :

, , ,

przed złożeniem wszystko zostało osobno wykończone

i razem znitowane  

efekt końcowy: srebro złocone i oksydowane oraz granaty kaboszony

więcej zdjęć i dokładniejszy opis : http://krissgold.wordpress.com/2014/11/1...erscionek/  Ząbki

MAM DOŚĆ POLITYKI !!! Ząbki
kriss- bardzo bym prosił -napisz jak złociłeś dolny kwiat i może daj zdjęcie jakiejś maszyny (rodinierki) godnej polecenia,bo do detali takowa chyba najlepsiejsza , a zamiaruje sprawić sobie pena jakiegoś,do 800 stówek (to maks.z dostawą)
Odpowiedz
Kup sobie sama koncowke/pisak i zasilacz laboratoryjny w sklepie elektronicznym.
http://www.srebrnie.pl/showthread.php?ti...=rodinetka
Odpowiedz
@Kolorowy mam zdjęcie swojego nowego stanowiska jak je przygotowywałem. W tej chwili tam jest okropny bałagan Ząbki Po lewej stronie na Puk'u stoi prostownik labolatoryjny. O wiele bardziej rozbudowany od rodinetki i kosztował 350 zł. Do złocenia używam kąpieli. Kupiłem u Kociuby, a kosztowała chyba 550 zł do tego naczynie szklane jak do bejcowania, elektroda z czystego złota i możesz złocić większe przedmioty w całości. Małe detale punktowo złocę pisakiem zrobionym ze zwykłych pisaków.  

Odpowiedz
(02-01-2015, 08:51 AM)kriss napisał(a): @Kolorowy mam zdjęcie swojego nowego stanowiska jak je przygotowywałem. W tej chwili tam jest okropny bałagan Ząbki Po lewej stronie na Puk'u stoi prostownik labolatoryjny. O wiele bardziej rozbudowany od rodinetki i kosztował 350 zł. Do złocenia używam kąpieli. Kupiłem u Kociuby, a kosztowała chyba 550 zł do tego naczynie szklane jak do bejcowania, elektroda z czystego złota i możesz złocić większe przedmioty w całości. Małe detale punktowo złocę pisakiem zrobionym ze zwykłych pisaków.  
kriss -zrobionym pisakiem w jaki sposób,w pisakach do złoceń chyba jest platyna tak,czy coś innego,jakiej firmy masz mikroskop i jaka jest w nim odległość robocza,prostownik jaką ma regulację napięcia w V i obciążenie w A,dużo pytań?
Odpowiedz
do pisaka wkładam drut z białego, albo żołtego złota i podłanczam do zasilania. Prostownik ma regulowane napięcie od 0 do 24 v i prąd od 0 do 20A. Co do mikroskopu to po niedzieli, bo nie wiem. powiększenie od 5 do 40 a pole robocze musze spraedzić Uśmiech bo nie pamiętam Odlrgłość robocz chyba 14 lub 17 cm. Jest to mikroskop przemysłowy i jak dla mnie doskonale sie sprawdza.
Odpowiedz
-ok dzięki będę chciał konkretnie wiedzieć jak zrobiłeś pisak,bo przymierzałem się do tego,ale nie wiedziałem jak.
Odpowiedz
(02-01-2015, 07:41 AM)kageki napisał(a): Kup sobie sama koncowke/pisak i zasilacz laboratoryjny w sklepie elektronicznym.
http://www.srebrnie.pl/showthread.php?ti...=rodinetka

studiowałem nad ranem ten wątek  , wolałem spytać na przykładzie który mnie interesuje  Niezdecydowany O_o
Odpowiedz
Ciekawsza usługa BVLGARI w wersji Siedmiopalcego Ząbki

,     ,                

,                

ostatnie zdjęcie podkolorowane jak prace Pana Siedmiopalcego Ząbki 
Odpowiedz
Zacny kwietnik Waść popełniłeś , ać dłubaninki widać co nie miara  O_o
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości