Liczba postów: 359
Liczba wątków: 19
Reputacja:
17
ewentualnie ile bedzie kosztowało zaprojektowanie i wydruk + odlew
Liczba postów: 1,585
Liczba wątków: 10
Reputacja:
123
Zależy ile im zejdzie na projektowaniu. Takie miękkie, bioniczne kształty są trudniejsze do zrobienia niż geometryczne.
Trzeba by to robić w programie Zbrush. Czasem wystarczy godzina a przy innym projekcie tydzień. A wydruk na drukarce
woskowej 200-250 zł za godzinę. Taka główka to min 5 godzin.
"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi" - Antoni Słonimski
laserowy wydruk duzo tanszy...ale trzeba wiecej czasu poswiecic na obrobienie odlewu bo jest gorsza jakosc ,ja korzystam i sobie chwale mysle ze takie główki z odlaniem nie wiecej jak 200zł plus srebro.
Liczba postów: 2,205
Liczba wątków: 18
Reputacja:
100
drukowałem u kociuby równierz inne rzeczy jak znak $ dość duży, ale płaski i zapłaciłem ok 120 zł o ile dobrze pamiętam. Zaznaczam, że projekty były moje. Kociuba liczy za godzinę pracy maszyny i jeżeli model jest wysoki i ma wiele warstw, to duo kosztuje. Robiłem trochę innych rzeczy, ale srebrny model po odlewie sam musiałem dopracować i dać ponownie do gumy. Kociubie też dałem srebrny granulat i płaciłem tylko za odlew. Cactoos ma rację, że takie modele jak Twój najlepiej zrobić w Z-brusz. Ja im zanosiłem model jako plik zapisany .obj Skomplikowane modele robi mi syn i perfekcyjnie zamyka wszystkie krzywe i likiduje zbędne węzły. Niestety to wymaga dużo czasu.