Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie SREBRNE FORUM PYTANIA - OGŁOSZENIA POMOCY! Czy ktoś wie co to jest?

POMOCY! Czy ktoś wie co to jest?

POMOCY! Czy ktoś wie co to jest?

leocookie
Miedziany
4
06-11-2014, 02:08 PM
Jestem nowa na forum i nam pytanie. Czy ktoś się orientuje co to za kamienie i co oznaczają symbole? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi. Dostałam w spadku ta biżuterię i chciałabym wiedzieć co mam. Z góry dziękuję za pomoc.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-11-2014, 08:05 PM przez leocookie.
Załączone pliki
Miniatury

leocookie
06-11-2014, 02:08 PM #1

Jestem nowa na forum i nam pytanie. Czy ktoś się orientuje co to za kamienie i co oznaczają symbole? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi. Dostałam w spadku ta biżuterię i chciałabym wiedzieć co mam. Z góry dziękuję za pomoc.

Załączone pliki
Miniatury

Emmix
Świeży właściciel lutownicy
372
06-11-2014, 06:35 PM
To może być wszystko od kolorowych szkiełek (bardzo prawdopodobne) aż do diamentów (bardzo nało prawdopodobne)
Ten jasny opalizujący kamień to może (ale nie musi) być opalem.
Emmix
06-11-2014, 06:35 PM #2

To może być wszystko od kolorowych szkiełek (bardzo prawdopodobne) aż do diamentów (bardzo nało prawdopodobne)
Ten jasny opalizujący kamień to może (ale nie musi) być opalem.

leocookie
Miedziany
4
06-11-2014, 08:02 PM
Bardzo dziękuję za odpowiedź. W naszyjniku pewnie są to szkiełka ale oznaczenia na 3 zdjęciu mogą być diamencikami. Nie wstawiłem zdjęcia całej bransoletki. Wstawiam poniżej.

Nie potrafię wstawić zdjęcia. Edytuje post i będzie jako ostanie.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-11-2014, 08:05 PM przez leocookie.
leocookie
06-11-2014, 08:02 PM #3

Bardzo dziękuję za odpowiedź. W naszyjniku pewnie są to szkiełka ale oznaczenia na 3 zdjęciu mogą być diamencikami. Nie wstawiłem zdjęcia całej bransoletki. Wstawiam poniżej.

Nie potrafię wstawić zdjęcia. Edytuje post i będzie jako ostanie.

Opal Kingdom
Unregistered

06-12-2014, 01:25 PM
zdjęcia są bardzo małe !

w naszyjniku mogą być szkiełka lecz są to małe 'kamyczki' więc mogą być prawdziwe > bordowe/ciemno czerwone to pewnie granaty , złote to mogą byc topazy , fioletowe ametysty , błękitne akwamaryny (lub topazy) i zielony to chyba perydot a może turmalin + malutkie diamenciki lub cyrkonie Język

opale są ale prawdopodobnie syntetyczne, bez lepszego zdjęcia nie da się stwierdzić więc pewności nie mam

najlepiej zanieść do jubilera żeby sprawdził
Opal Kingdom
06-12-2014, 01:25 PM #4

zdjęcia są bardzo małe !

w naszyjniku mogą być szkiełka lecz są to małe 'kamyczki' więc mogą być prawdziwe > bordowe/ciemno czerwone to pewnie granaty , złote to mogą byc topazy , fioletowe ametysty , błękitne akwamaryny (lub topazy) i zielony to chyba perydot a może turmalin + malutkie diamenciki lub cyrkonie Język

opale są ale prawdopodobnie syntetyczne, bez lepszego zdjęcia nie da się stwierdzić więc pewności nie mam

najlepiej zanieść do jubilera żeby sprawdził

kriss
Diamentowy
2,208
06-12-2014, 02:36 PM
zdjęcia są bardzo niskiej jakości, ale po wykonaniu uważam, że to są syntetyczne kamienie, a całość wygląda dość podejrzanie jak metal pozłacany ewentualnie srebro. Na Twoim miejscu sprawdził bym to u złotnika.
kriss
06-12-2014, 02:36 PM #5

zdjęcia są bardzo niskiej jakości, ale po wykonaniu uważam, że to są syntetyczne kamienie, a całość wygląda dość podejrzanie jak metal pozłacany ewentualnie srebro. Na Twoim miejscu sprawdził bym to u złotnika.

kfadrat
dyjament
731
06-12-2014, 05:42 PM
Wnioskujac po zdjeciach sadze, ze sa to najwyzszej klasy hujwieconity z nibylandii.

Nie ma za co dziekowac.
kfadrat
06-12-2014, 05:42 PM #6

Wnioskujac po zdjeciach sadze, ze sa to najwyzszej klasy hujwieconity z nibylandii.

Nie ma za co dziekowac.

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości