Logo Srebrnie
Wszystko o jubilerstwie FORUM JUBILERSKIE FAQ - INFORMACJE - NEWSY Newsy Napad na Jubilera Włocławek

Napad na Jubilera Włocławek

Napad na Jubilera Włocławek

srebrofigaro
Platynowy
376
07-01-2014, 08:53 PM
W zeszłą sobotę doszło do napadu na sklep jubilerski w Włocławku. Bandyta w środku dnia około godziny 14 wszedł do sklepu, potraktował sprzedawce paralizatorem, skrępował taśmami a następnie ukradł za około milion zł towaru. Trwają poszukiwania przez Policje.
srebrofigaro
07-01-2014, 08:53 PM #1

W zeszłą sobotę doszło do napadu na sklep jubilerski w Włocławku. Bandyta w środku dnia około godziny 14 wszedł do sklepu, potraktował sprzedawce paralizatorem, skrępował taśmami a następnie ukradł za około milion zł towaru. Trwają poszukiwania przez Policje.

bart
Platynowy
359
07-01-2014, 09:15 PM
wspólczuje, ciekawe czy gosc miał napaówke-alarm.
bart
07-01-2014, 09:15 PM #2

wspólczuje, ciekawe czy gosc miał napaówke-alarm.

cactoos
Diamentowy
1,585
07-02-2014, 10:25 AM
Czy miał ubezpieczenie - to jest pytanie. Wczasach kiedy jeszcze produkowałem to i owo,
chciałem ubezpieczyć zawartość sejfu i okazało się że to niemożliwe z prostego powodu:
że zawartość ulega ciągłym zmianom - coś się wyjmuje, coś dokłada - a więc nie sposób
określić wartości. Zresztą znam przypadek, sfingowanego włamania, kiedy rozpruty został
pusty sejf a właściciel domagał się kilkumilionowego odszkodowania. Nie wiem jak jest obecnie,
ale kilkanaście lat wstecz, każda firma ubezpieczeniowa miała własne zasady i procedury.

"Brak poczucia humoru, nie zawsze jest dowodem powagi"   - Antoni Słonimski
cactoos
07-02-2014, 10:25 AM #3

Czy miał ubezpieczenie - to jest pytanie. Wczasach kiedy jeszcze produkowałem to i owo,
chciałem ubezpieczyć zawartość sejfu i okazało się że to niemożliwe z prostego powodu:
że zawartość ulega ciągłym zmianom - coś się wyjmuje, coś dokłada - a więc nie sposób
określić wartości. Zresztą znam przypadek, sfingowanego włamania, kiedy rozpruty został
pusty sejf a właściciel domagał się kilkumilionowego odszkodowania. Nie wiem jak jest obecnie,
ale kilkanaście lat wstecz, każda firma ubezpieczeniowa miała własne zasady i procedury.

kfadrat
dyjament
731
07-02-2014, 10:54 AM
co tu duzo mowic... peszek.
kfadrat
07-02-2014, 10:54 AM #4

co tu duzo mowic... peszek.

Leszek
Diamentowy
1,617
07-02-2014, 11:17 AM
(07-02-2014, 10:54 AM)kfadrat co tu duzo mowic... peszek.

ja bym to nazwał dosadniej : skur...synizm, bandytyzm, terroryzm.Cry???Eeee....

.
Pozdrawiam Leszek :-)
Leszek
07-02-2014, 11:17 AM #5

(07-02-2014, 10:54 AM)kfadrat co tu duzo mowic... peszek.

ja bym to nazwał dosadniej : skur...synizm, bandytyzm, terroryzm.Cry???Eeee....

.

cactoos
Diamentowy
1,585
07-02-2014, 11:23 AM
A ja bym jeszcze dodał, że dużo szczęścia bo w mojego sąsiada, w latach '80 u.w. po prostu zastrzelili podczas napadu.

cactoos
07-02-2014, 11:23 AM #6

A ja bym jeszcze dodał, że dużo szczęścia bo w mojego sąsiada, w latach '80 u.w. po prostu zastrzelili podczas napadu.

Leszek
Diamentowy
1,617
07-02-2014, 12:02 PM
Kolegę z salonu telefonów też strzelali z broni.

Pamiętam jak na Krecie wchodziłem do zakładu jubilera na wsi to od razu kamery sprawdzały moją "facjatę". Nawet z właścicielem potem przy kawce żartowaliśmy o tym. Mają bazę danych Interpolu i sprawdzają zdjęcie każdego. Przypominam że to był jubiler na wsi ( 2000 tyś ludzi). W Polsce lekceważy się środki ochrony.

.
Leszek
07-02-2014, 12:02 PM #7

Kolegę z salonu telefonów też strzelali z broni.

Pamiętam jak na Krecie wchodziłem do zakładu jubilera na wsi to od razu kamery sprawdzały moją "facjatę". Nawet z właścicielem potem przy kawce żartowaliśmy o tym. Mają bazę danych Interpolu i sprawdzają zdjęcie każdego. Przypominam że to był jubiler na wsi ( 2000 tyś ludzi). W Polsce lekceważy się środki ochrony.

.

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości