Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bransoletki z bursztynem.
Zrobiłem ostatnio dwie bransoletki z bursztynami. Dość masywne po ok. 50g. Materiał srebro pr. 925 i srebro pr. 1000 na cargi.

Pierwsza bransoleta jest zaoksydowana i lekko przetarta na szmacie na błysk. Druga bransoleta ma boki satynowane na szczotce drucianej. Środek pod bursztynem wyzłocony co daje fajny efekt przy odpowiednim świetle, a spód zaoksydowany. Sorry za kiepskie zdjęcia z kiepskiego telefonu.

Jedna z ostatnich robótek to też bransoleta wykonana ze złota pr. 585, masa 16gram, klepana i wypolerowana.

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Tak Dalej [Obrazek: smilie-gross_357.gif]
Odpowiedz
do mnie przemawia ta z jednym bursztynem. Bardziej nowoczesna i awangardowa. Widać sporo włożonej pracy. Oby tak dalej !!! Uśmiech
złocenia , oksydowania i różnego rodzaju maty podkreślają charakter wyrobu i nadaja mu plastyczności. Ja mówię trzeciego wymiaru. Jesteś na dobrej drodze. Wyroby polerowane stają się płaskie i przez to trochę nudne.
Odpowiedz
Eh dzięki za opinie. Postaram się zrobić lepsze zdjęcia i od czasu do czasu wrzucę coś tu na ruszt do oceny. A tak na marginesie powiem wam, że nie ma jak szklaneczka Ballantajsa wieczorem i posiedzieć godzinkę na naszym forum srebrnie.pl Pozdrawiam.
Odpowiedz
(08-26-2014, 08:23 PM)srebrofigaro napisał(a): A tak na marginesie powiem wam, że nie ma jak szklaneczka Ballantajsa wieczorem i posiedzieć godzinkę na naszym forum srebrnie.pl Pozdrawiam.

Gratuluje wyboru trunku ... Scottish aqua vitae zawsze dziala Puść oczko
Bransoletki zacne
nie wiem, nie znam sie ...ale sie chetnie wypowiem .
Odpowiedz
(08-26-2014, 08:23 PM)srebrofigaro napisał(a): Eh dzięki za opinie. Postaram się zrobić lepsze zdjęcia i od czasu do czasu wrzucę coś tu na ruszt do oceny. A tak na marginesie powiem wam, że nie ma jak szklaneczka Ballantajsa wieczorem i posiedzieć godzinkę na naszym forum srebrnie.pl Pozdrawiam.

Piękne są te klejnociki. Love

Zrób lepsze zdjęcia i pokaż.

ps. szklaneczka by się przydała Rozmarzony
.
Pozdrawiam Leszek :-)
Odpowiedz
                                        Wrzucam kolejne zdjęcia kilku moich wyrobów. Dwa wisiorki z bursztynami w tym pierwszy ma tył klepany i wyzłocony co optycznie dodaje mu objętości i głębi. Trzy pierścionki zrobione dla klientki na zamówienie ( dostarczyła takie kamyki żeby jej oprawić). Spróbowałem też zrobić klepaną gruszkę z małym bursztynkiem. Niestety nie wypolerowana a później już zapomniałem zrobić zdjęcie i poszła.
Odpowiedz
No brawo srebrofigaro zaczyna byc ciekawie. - a gruszka mnie zaskoczyles Fajna.
Odpowiedz
dołanczam się do Nordwinda. Gruszka mimo,że nie jest wypolerowana wygląda świetnie. Nie wiem jak po wypoleroiwaniu, ale taka matowa jet jak dla mnie ciekawsza Uśmiech
Odpowiedz
                            Kolejne moje wyroby. Nic wielkiego, proste wzory z bursztynem. Broszka i wisiorek.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości