Bransoletki z bursztynem.
Bransoletki z bursztynem.
Zrobiłem ostatnio dwie bransoletki z bursztynami. Dość masywne po ok. 50g. Materiał srebro pr. 925 i srebro pr. 1000 na cargi.

do mnie przemawia ta z jednym bursztynem. Bardziej nowoczesna i awangardowa. Widać sporo włożonej pracy. Oby tak dalej !!! 
złocenia , oksydowania i różnego rodzaju maty podkreślają charakter wyrobu i nadaja mu plastyczności. Ja mówię trzeciego wymiaru. Jesteś na dobrej drodze. Wyroby polerowane stają się płaskie i przez to trochę nudne.
Eh dzięki za opinie. Postaram się zrobić lepsze zdjęcia i od czasu do czasu wrzucę coś tu na ruszt do oceny. A tak na marginesie powiem wam, że nie ma jak szklaneczka Ballantajsa wieczorem i posiedzieć godzinkę na naszym forum srebrnie.pl Pozdrawiam.
(08-26-2014, 08:23 PM)srebrofigaro A tak na marginesie powiem wam, że nie ma jak szklaneczka Ballantajsa wieczorem i posiedzieć godzinkę na naszym forum srebrnie.pl Pozdrawiam.
(08-26-2014, 08:23 PM)srebrofigaro A tak na marginesie powiem wam, że nie ma jak szklaneczka Ballantajsa wieczorem i posiedzieć godzinkę na naszym forum srebrnie.pl Pozdrawiam.
(08-26-2014, 08:23 PM)srebrofigaro Eh dzięki za opinie. Postaram się zrobić lepsze zdjęcia i od czasu do czasu wrzucę coś tu na ruszt do oceny. A tak na marginesie powiem wam, że nie ma jak szklaneczka Ballantajsa wieczorem i posiedzieć godzinkę na naszym forum srebrnie.pl Pozdrawiam.

(08-26-2014, 08:23 PM)srebrofigaro Eh dzięki za opinie. Postaram się zrobić lepsze zdjęcia i od czasu do czasu wrzucę coś tu na ruszt do oceny. A tak na marginesie powiem wam, że nie ma jak szklaneczka Ballantajsa wieczorem i posiedzieć godzinkę na naszym forum srebrnie.pl Pozdrawiam.

Wrzucam kolejne zdjęcia kilku moich wyrobów. Dwa wisiorki z bursztynami w tym pierwszy ma tył klepany i wyzłocony co optycznie dodaje mu objętości i głębi. Trzy pierścionki zrobione dla klientki na zamówienie ( dostarczyła takie kamyki żeby jej oprawić). Spróbowałem też zrobić klepaną gruszkę z małym bursztynkiem. Niestety nie wypolerowana a później już zapomniałem zrobić zdjęcie i poszła.
Kolejne moje wyroby. Nic wielkiego, proste wzory z bursztynem. Broszka i wisiorek.