Biżuteryjne trendy 2014/2015
Biżuteryjne trendy 2014/2015
Mówię, że 3d oglądając zawiasy. Ja widzę, że rozdzielenie motywu na zawiasie nie jest zrobione przez cięcie piłką.
Reszta może być po odlewie wykończona ręcznie. Uwierzcie, że wszystkie poważne formy używają technologii 3d,
bo to jest biznes i trzeba zarabiać kasiorę przede wszystkim. Nikt dzisiaj nie będzie robił rzeczy jednostkowych i
unikatowych, jeżeli może mieć powtarzalność wzoru. Nawet u nas drukarki zadomawiają się w jednoosobowych
firemkach rzemieślniczych. Zdobywca nagrody na ostatnim Ambermarcie i jak najbardziej artysta, też robi w 3d.
Omawiana firma jest Spółką Akcyjną, czy wierzycie w ręczną produkcję w takim konsorcjum? Bez jaj proszę.
Nawet nie muszę oglądać zdjęć, żeby wiedzieć jak się robi biżuterię w jubilerskich koncernach.
(10-07-2014, 10:13 AM)cactoos Omawiana firma jest Spółką Akcyjną, czy wierzycie w ręczną produkcję w takim konsorcjum? Bez jaj proszę.
Nawet nie muszę oglądać zdjęć, żeby wiedzieć jak się robi biżuterię w jubilerskich koncernach.
(10-07-2014, 10:13 AM)cactoos Omawiana firma jest Spółką Akcyjną, czy wierzycie w ręczną produkcję w takim konsorcjum? Bez jaj proszę.
co z tego ze zatrudnione 2 osoby? maja podwykonawcow w ilosci plutonu chinskich i kompanii indyjskich raczek. Jakos nie chce mi sie tez wierzyc w te reczne roboty. Tak na prawde czy jakakolwiek z "duzych" firm jeszcze robi cos od poczatku do konca recznie? Nie sadze...
(10-07-2014, 11:43 AM)kfadrat maja podwykonawcow w ilosci plutonu chinskich i kompanii indyjskich raczek.
(10-07-2014, 11:43 AM)kfadrat maja podwykonawcow w ilosci plutonu chinskich i kompanii indyjskich raczek.
Tez sie nad tym zastanawialem, ale pewnosc mielibysmy gdyby ktos napisal/zadzwonil i spytal o fefnascie sztuk jednego wzoru. Mi sie jakos nie chce
Poza tym, nie chce mi sie wierzyc, ze po zrobieniu jakiegos kosmosu typu bransoleta, nie zrobi z tego gumy. No ale moze jest bialym rycerzem i robi wszystko z reki od poczatku do konca...
Cóż, z jego bloga > Tom Herman wynika, że facet rzeczywiście stosuje tylko stare ręczne
techniki a do tego od dziecka nie ma trzech palców - co tłumaczy nazwę firmy. Szacun.
Wcześniej powiedziałem swoje i nie zamierzałem więcej zabierać głosu, ale wrzucam powiększone zdjęcie z zaznaczonymi błedami:
Zgadzam się z Krissem, na youtube pełno jest fachowców robiących cuda w czystych koszulach i krawatach, które w rzeczywistości cię żko wypracowują Ci, których na youtube nie widać- taka reklama. Tak samo z ręczna robotą, metody iż najpierw robi się biżuterię w materiałach łatwiejszych i później powiela ale niekoniecznie to nic nowego, to zwykły rozsądek nie mniej ktoś musi je robić najpierw.