01-12-2016, 04:11 PM
(01-12-2016, 11:15 AM)szamek napisał(a): http://www.prachem.pl/patynole/
To są patynole do mosiądzu, używam tego 2N - działa.
Raczej nie posrebrzysz w domu - do srebra dobre są tylko kąpiele cyjankowe.
Dziękuję. Ładna czerń jest ? brązy ładne czy wyblakłe ?
Nie mam kąpieli i na pewno nie będę miał. Czy po srebrzeniu gilosz będzie nadal błyszczał ?
(01-12-2016, 11:21 AM)rubicon napisał(a): -możesz na pewno kleić krążki smołą repuserską,przepis znajdziesz na stronie forumowiczów u Agusa,tam jest cały proces produkcji smoły opisany,jakiej gr.potrzebujesz blachę z alpaki mam 0.3,0.6,0.8 i jaka śr.krążków,jeżeli jesteś zainteresowany to na priv.
A można smołę gdzieś kupić ? Alpaka 0,6 lub 0,8 - krążki o średnicy 36,38,40 mm.
(01-12-2016, 11:46 AM)kolorowy napisał(a): @leszek smoła repuserska w tym przypadku chyba może być zbyt elastyczna w niemczech do takich sztywnych połączeń używają zazwyczaj szelaku , można go kupić w takich laskach jak lakę do pieczątek ale to nie jest laka ja bym próbował kupić gdzieś na kilogramy i przetopić na kąpieli wodnej bo nie widziałem u nas w sklepach takiego w laskach albo spróbuj na kalafonie .
Poszukam szelaku i kalafonie. Dziękuję
(01-12-2016, 02:00 PM)simoniculus napisał(a): szelak dostanie w sklepach z protetyką dentystyczną
Dziękuję
(01-12-2016, 02:02 PM)simoniculus napisał(a): mosiądz można oksydować na czarno - na allegro masz specyfiki do tego
a co do kleju to on to lepi na smole repuserskiej - przynajmniej tak to wygląda
Czy przy odlepianiu materiału po giloszowaniu nie uszkodzę go ?? Może jest jakaś masa plastyczna ?
Panowie dziękuję za pomoc