01-14-2016, 01:49 PM
(01-14-2016, 11:00 AM)szamek napisał(a): Patynol 2n barwi na ciemny brąz, im dłużej trzymasz tym ciemniejszy.
Powłoka posrebrzona moim zdaniem straci na wyrazistości, im grubsza warstwa srebra tym gorzej, najlepszy jest metal prosto spod rylca.
Spróbuję na czystym srebrze jak dokończę maszynę. Wydaje mi się że do miesiąca będę wstanie już dość dobrze i równo giloszować.
Na razie trenuję na mosiądzu i Jerzy Rubikon wysłał mi alpakę to spróbuję na tym materiale.
Mam po prostu pecha. Nie przewidywałem że będę kończył w tym roku giloszarkę. Sprzedałem część obrotowych podzielnic by kupić emalie a dzisiaj nie mam gdzie odkupić. Na tym co mam już mogę robić super wzory ale po zamontowaniu ostatniej obrotnicy będę mógł robić wzory centralne w każdym z punktów tarczy.
Tutaj przykład :
Pokazałem kilka tarcz na forach i zainteresowanie jest "olbrzymie".
Średnio na na łatwą tarczę poświęcam 6-8 godzin. Taki wzór jak u góry zajmie około 16-20 godzin. To i tak jest 2 razy krócej niż emalia i serce mniej boli.
Jak się nie uda to trudno zostanę przy prostych wzorach i na nich będę emaliował :-)))))
Dziękuję za zainteresowanie.