Gdzie sprzedawać swoje wyroby?
Gdzie sprzedawać swoje wyroby?
Aha.. Nie czekam na "recepte na sukces", raczej jestem ciekawa opinii innych.
Chciałabym dowiedzieć sie jakie sa wasze przemyslenia na temat sprzedazy swoich produktów jubilerskich oraz podzielić się swoimi. Jak zwiększyć sprzedaz? Ja do niedawna sprzedawałam głównie w internetowych galeriach. Teraz mam troche przemyśleń. Wydaje mi się, że dobrym rozwiazaniem bedzie zawarcie współpracy ze stacjonarnymi butikami.
Jak zostać znalezionym w internecie? Na ten moment wydaje mi sie, ze fanpage skierowany do konkretnej grupy - czyli docelowych klientów, niespamowanie swoimi ofertami, produktami, a raczej podtrzymywanie "więzi". Czy konieczny jest typowy sklep internetowy, czy wystarczy sklep na etsy/dawanda itp? Wydaje mi się, że lepiej wyglada taki standardowy sklep niz w jakiejs internetowej galerii.
Jeżeli chodzi o stacjonarne sklepy, lub wysepki - czy ktoś jest w stanie doradzić jaki procent oferuje się ze sprzedanego produktu? Myślę, ze dobrze bedzie tez zareklamować sklep, w którym bedzie mozna zakupic nasze produkty, ale nie w taki sposób by skupić uwage wyłącznie na swoim produkcie, a raczej na ogólnym wygladzie sklepu i asortymencie. Mam na mysli, to ze klientka, która docelowo chce zakupic sukienke i znajdzie inyteresujący model w ofercie sklepu, zakupi tez przy okazji pasujaca bransoletke.
Cena? Nie za niska. Niska cena moze byc utożsamiana z niska jakościa.
Do tego marketing szeptany.
Zauwazyłam tez, ze trzeba większą uwagę skupić na produktach "sprzedajnych", niż robic takie które mi się podobaja i uwazam za inne, a niestety beda tylko lezec i kurzyc sie na półce i czekać..
Mam nadzieje, ze w miare jasno się rozpisałam
Aha.. Nie czekam na "recepte na sukces", raczej jestem ciekawa opinii innych.
(07-29-2015, 03:53 PM)Leszek(07-29-2015, 01:34 PM)Moonlight Jak zostać znalezionym w internecie?
Wykup pozycjonowanie swojej strony w Google.
(07-29-2015, 03:53 PM)Leszek(07-29-2015, 01:34 PM)Moonlight Jak zostać znalezionym w internecie?
(07-29-2015, 04:36 PM)Moonlight(07-29-2015, 03:53 PM)Leszek(07-29-2015, 01:34 PM)Moonlight Jak zostać znalezionym w internecie?
A nie wydaje Ci się, ze to może być zbyt kosztowne na początku i może lepiej strone rozreklamować na zasadzie marketingu szeptanego?
(07-29-2015, 04:36 PM)Moonlight(07-29-2015, 03:53 PM)Leszek(07-29-2015, 01:34 PM)Moonlight Jak zostać znalezionym w internecie?
A nie wydaje Ci się, ze to może być zbyt kosztowne na początku i może lepiej strone rozreklamować na zasadzie marketingu szeptanego?
(07-29-2015, 05:18 PM)LeszekMasz rację. Bedac praktycznie samemu do wszystkiego może być cięzko. Wiesz, po prostu nie chciałabym od złej strony zacząc, zeby potem nie zaznac nieprzyjemnego zaskoczenia w postaci braku zamówień.(07-29-2015, 04:36 PM)Moonlight(07-29-2015, 03:53 PM)Leszek(07-29-2015, 01:34 PM)Moonlight Jak zostać znalezionym w internecie?
By zaistnieć na forum musisz na nim aktywnie uczestniczyć. Jak to pogodzisz z pracą ??
(07-29-2015, 05:18 PM)LeszekMasz rację. Bedac praktycznie samemu do wszystkiego może być cięzko. Wiesz, po prostu nie chciałabym od złej strony zacząc, zeby potem nie zaznac nieprzyjemnego zaskoczenia w postaci braku zamówień.(07-29-2015, 04:36 PM)Moonlight(07-29-2015, 03:53 PM)Leszek(07-29-2015, 01:34 PM)Moonlight Jak zostać znalezionym w internecie?
By zaistnieć na forum musisz na nim aktywnie uczestniczyć. Jak to pogodzisz z pracą ??
Możesz połączyć jedno i drugie ...jesli masz konto i fanpage na mordo-ksiazce , to oni maja opcje reklamowania sie szerszej publiczności ...a co by nie mowić to Facebook ma sporo odwiedzających ,ta reklamę u nich mozna sobie ustawić co do kwoty i długości ....to może dać Ci pewien obraz jak takie cos wpływa na ilośc odwiedzin i czy przełoży sie na ilośc zapytań ,czy tez zakupów .
(07-29-2015, 05:30 PM)Erddill Możesz połączyć jedno i drugie ...jesli masz konto i fanpage na mordo-ksiazce , to oni maja opcje reklamowania sie szerszej publiczności ...a co by nie mowić to Facebook ma sporo odwiedzających ,ta reklamę u nich mozna sobie ustawić co do kwoty i długości ....to może dać Ci pewien obraz jak takie cos wpływa na ilośc odwiedzin i czy przełoży sie na ilośc zapytań ,czy tez zakupów .
Troche dobrej roboty zrobiła. Nie ukrywam, ze budżet jest nieco ograniczony, a znajomy informatyk w luźnej rozmowie stwierdził, ze pozycjonowanie w google może kosztować nawet kilka tys. zł ;/ Dlatego na ten moment bardziej przemawia do mnie marketing szeptany, Facebook czy inne serwisy społecznościowe. Do tego chce otworzyc swoj sklep internetowy (nie w galerii) i gdzie to tylko możliwe umieszczac link do niego. W gre wchodzi również reklama na samochodzie.
(07-29-2015, 05:30 PM)Erddill Możesz połączyć jedno i drugie ...jesli masz konto i fanpage na mordo-ksiazce , to oni maja opcje reklamowania sie szerszej publiczności ...a co by nie mowić to Facebook ma sporo odwiedzających ,ta reklamę u nich mozna sobie ustawić co do kwoty i długości ....to może dać Ci pewien obraz jak takie cos wpływa na ilośc odwiedzin i czy przełoży sie na ilośc zapytań ,czy tez zakupów .
Troche dobrej roboty zrobiła. Nie ukrywam, ze budżet jest nieco ograniczony, a znajomy informatyk w luźnej rozmowie stwierdził, ze pozycjonowanie w google może kosztować nawet kilka tys. zł ;/ Dlatego na ten moment bardziej przemawia do mnie marketing szeptany, Facebook czy inne serwisy społecznościowe. Do tego chce otworzyc swoj sklep internetowy (nie w galerii) i gdzie to tylko możliwe umieszczac link do niego. W gre wchodzi również reklama na samochodzie.
jestem w pewien sposób podobnej do Ciebie sytuacji i chwilowo poczta pantoflowa jest dźwignia handlu dla mnie
(plus stare kontakty )
(07-29-2015, 06:36 PM)Erddill Dobrze wiedzieć ,ze to działa ,a nie rylko kasę wyciągajestem w pewien sposób podobnej do Ciebie sytuacji i chwilowo poczta pantoflowa jest dźwignia handlu dla mnie
(plus stare kontakty )
(07-29-2015, 06:36 PM)Erddill Dobrze wiedzieć ,ze to działa ,a nie rylko kasę wyciągajestem w pewien sposób podobnej do Ciebie sytuacji i chwilowo poczta pantoflowa jest dźwignia handlu dla mnie
(plus stare kontakty )
(07-29-2015, 06:45 PM)Moonlight K
(plus stare kontakty )
A jesli nie jest to tajemnica sprzedajesz stacjonarnie tez czy tylko internet?
(07-29-2015, 06:45 PM)Moonlight K
(plus stare kontakty )
A jesli nie jest to tajemnica sprzedajesz stacjonarnie tez czy tylko internet?