nordyckie obrączki
nordyckie obrączki

Narzeczony oczywiście obrączka bez kamieni, ja z kolei chciałabym dorzucić do swojej diamenty. materiał który przewiduję to białe złoto 9ct lub 18ct, choć biorąc pod uwagę fach mojego lubego solidniejsza 9 chyba będzie lepsza.hej 
czy jest może ktoś na forum kto podjąłby się zrobienia obrączek ślubnych inspirowanych kulturą nordycką?
mam kilka pomysłów na różne plecionki i przydałyby mi się porady fachowca
Narzeczony oczywiście obrączka bez kamieni, ja z kolei chciałabym dorzucić do swojej diamenty. materiał który przewiduję to białe złoto 9ct lub 18ct, choć biorąc pod uwagę fach mojego lubego solidniejsza 9 chyba będzie lepsza.
przesyłam dwa wzory, które mam na uwadze i bardzo proszę o odzew jeśli ktoś chciałby się podjąć wyzwania.
Pozdrawiam serdecznie,
Monia
i właśnie dlatego pytam na forum. potrzebuję porad i oczywiście kogoś kto wykona dla mnie projekt
ja nie wiem, czy tylko polaków przyzwyczajono do tego 9 karatowego złota? nawet w największym zadupiu świata ludzie kupują złoto w jak najwyższej próbie - 18ct, 22ct, a w polsce pytają się ciągle o to gówno 9 ct-owe.
Mam wrażenie, że to przez te sklepy sieciowe, bo tam głównie króluje złoto 9ct, w cenia jak za 18ct 
a ja nie wiem dlaczego ludziom ciezko odpowiedziec na zadane pytanie czy prosbe i nabijaja sobie posty wypowiedziami bez znaczenia dla osoby zainteresowanej
a co do przyzwyczajenia do zlota to w Polsce kroluje 14 i 18, natomiast ta mega kontrowersyjna i mocno niepowazana 9 w Anglii w calej jej rozciaglosci.
proszę o konstruktywne odpowiedzi. opinie na temat zlota mnie nie interesuja.
pozdrawiam
(09-25-2016, 08:51 PM)olaf ja nie wiem, czy tylko polaków przyzwyczajono do tego 9 karatowego złota? nawet w największym zadupiu świata ludzie kupują złoto w jak najwyższej próbie - 18ct, 22ct, a w polsce pytają się ciągle o to gówno 9 ct-owe.
Mam wrażenie, że to przez te sklepy sieciowe, bo tam głównie króluje złoto 9ct, w cenia jak za 18ct
bardzo to smutne ale nie każdy zarabia średnią krajową
(09-25-2016, 08:51 PM)olaf ja nie wiem, czy tylko polaków przyzwyczajono do tego 9 karatowego złota? nawet w największym zadupiu świata ludzie kupują złoto w jak najwyższej próbie - 18ct, 22ct, a w polsce pytają się ciągle o to gówno 9 ct-owe.
bardzo to smutne ale nie każdy zarabia średnią krajową
(09-25-2016, 09:01 PM)Zimna a ja nie wiem dlaczego ludziom ciezko odpowiedziec na zadane pytanie czy prosbe i nabijaja sobie posty wypowiedziami bez znaczenia dla osoby zainteresowanej![]()
a co do przyzwyczajenia do zlota to w Polsce kroluje 14 i 18, natomiast ta mega kontrowersyjna i mocno niepowazana 9 w Anglii w calej jej rozciaglosci.
pozdrawiam
(09-25-2016, 09:01 PM)Zimna a ja nie wiem dlaczego ludziom ciezko odpowiedziec na zadane pytanie czy prosbe i nabijaja sobie posty wypowiedziami bez znaczenia dla osoby zainteresowanej![]()
pozdrawiam
perfekcyjnie ręcznie robić zajmie dużo czasu z niejasną ceną. Chyba że ktoś ma lub napotkał gotowy model wtedy zrobi tanio i szybko.
333 czyli 9karatowe zażyczył sobie klient z nieznanych nikomu powodów, gdy miał to robić odradzał takiego wyboru - różnica w cenie wątpliwa sprawa , są zagwozdki dla klienta tak i dla wykonawcy.
Wzory co na obrazkach lepiej wykonać przy pomocy 3d technologii, ręcznie zrobić da się ale będzie to wyglądało jak prawdziwy celtycki pierścionek
perfekcyjnie ręcznie robić zajmie dużo czasu z niejasną ceną. Chyba że ktoś ma lub napotkał gotowy model wtedy zrobi tanio i szybko.
(09-26-2016, 07:17 AM)orafo 333 czyli 9karatowe
(09-25-2016, 09:17 PM)kolorowy rozwiązanie dla ludzi mniej zamożnych gdyż widziałem nowe wyroby w cenie po 45zł za grambardzo to smutne ale nie każdy zarabia średnią krajową
![]()
(09-26-2016, 07:17 AM)orafo 333 czyli 9karatowe
(09-25-2016, 09:17 PM)kolorowy rozwiązanie dla ludzi mniej zamożnych gdyż widziałem nowe wyroby w cenie po 45zł za grambardzo to smutne ale nie każdy zarabia średnią krajową
![]()