Usuwanie rys
Usuwanie rys
Witam
Od kilku miesięcy próbuje tworzyć własną biżuterie.Mam problem z usuwaniem głębszych rys tzn. rys po mocniejszym piłowaniu pilnikiem.Przy uzyciu past strasznie długo to trwa.Próbowałem papierem ściernym ale tu mam problem z dotarciem do mniej dostępnych miejsc.Jeśli mogę spytać,jak wy szlifujecie bizuterie.Konkretnie chodzi mi o pierścionki.
Z góry dziękuje za odpowiedzi
jest wiele sposobów. Stary sposób to pilniki ryflowe i rylce. Nowy, to Dremel lub prostnica i specjalne tarcze do szlifowania
o różnych kształtach i grubościach. Przy masowej produkcji stosuje się już bębny z odpowiednimi wsadami.
jak dajes radę pilnikami, to wybierasz zjechany pilnik nawijasz na niego papier ścierny i jedziesz - najpierw 300, 500 i na końcu 800-1000 i później tylko polerowanie
(09-10-2017, 05:09 PM)kriss jest wiele sposobów. Stary sposób to pilniki ryflowe i rylce. Nowy, to Dremel lub prostnica i specjalne tarcze do szlifowania
o różnych kształtach i grubościach. Przy masowej produkcji stosuje się już bębny z odpowiednimi wsadami.
Podstawa i najważniejsza rzecz, to staranność podczas wykonywania elementów i ich pasowania, a piliki, rylce itp. będą zbędne.
(09-10-2017, 05:09 PM)kriss jest wiele sposobów. Stary sposób to pilniki ryflowe i rylce. Nowy, to Dremel lub prostnica i specjalne tarcze do szlifowania
Podstawa i najważniejsza rzecz, to staranność podczas wykonywania elementów i ich pasowania, a piliki, rylce itp. będą zbędne.
Nie wiem jak wygląda przedmiot z którym masz problem. Tu przykład gumówek o różnych kształtach. Dobrze jest zacząć
od drobnego freza z posypem diamentowym i później wykończyć powierzchnie gumówką.
http://www.wkociuba.pl/SZLIFOWANIE_Artyk...194,).aspx
http://www.wkociuba.pl/FREZY-AKCESORIA_F...133,).aspx